B4 Fitness: megtaláltuk az egyik kedvenc edzőtermünket

2015-ös sorozatunk újraéled: budapesti edzőtermeket veszünk sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

A Dózsa György úton található B4 elhelyezkedése talán elsőre nem tűnik elég központinak, de könnyen elérhető kocsival vagy tömegközlekedéssel, és a kis utazásért cserébe szuper teremben edzhetünk. A recepciósok kedvesek, az öltöző tiszta, a szekrények is elég nagyok, az edzőterem pedig puha, süppedős padlószőnyeggel borított. Elég sok gép van, természetesen már itt is van funkcionális edzésre lehetőség, és annyi a szabadsúly, hogy alig győz az ember válogatni. 

Érdekesség, hogy ketrecfoci is van óránként 6000 forintért, és a wellness részleg remekül van kialakítva, ugyanis a két szauna mellett egy nagyon hangulatos sószobában lehet pihenni, amelynek falait sókristályok alkotják. Szuperül néz ki!

Az első, teremben töltött alkalom után visszamentem egy boksz-aerobik órára: kevesen voltunk, pedig nagyon jól eső edzés volt. Virág, az edző úgy pörgött, mint egy Duracell-nyuszi, de kijavította hibás mozdulatainkat és odafigyelt arra, hogy épp kezdőknek tart órát: nem talált ki bonyolult koreográfiát, de olyan gyors tempójú órát rittyentett, hogy mind derekasan elfáradtunk. Szórakoztató óra volt, simán megéri munka után beugrani egy ilyen átmozgatásra, mert feldobja az ember egész napját.

Hátrány lehet esetleg, hogy olyan kártyás beengedőrendszer van, mely nem teszi lehetővé, hogy ha valaki aerobikra fizet be (vagy AYCM-kártyával aerobikjegyet kér), akkor az óra előtt még belógjon 10 percre az edzőterembe futni. Persze, elvileg máshol sem lehet, csak máshol nem csináltak olyan forgóvillás rendszert, ami a "csalókat" megakadályozza a szabályok efféle áthágásában. (Nyugalom, a wellness részleget AYCM-kártyával is igénybe lehet venni és nincs semmiféle időbeli korlátozás rá!)

Összességében nagyon jó terem a B4, ajánlanám ismerősöknek is: a recepciósok nagyon kedvesek és gyorsak, a gépek tiszták, a terem tágas, nincs az embernek légszomja, az aerobikhoz is új és tiszta felszereléseket biztosítanak, a sószobában lazításnál meg nem is kell jobb egy nehéz nap után.

Cím: 1134 Budapest, Dózsa György út 128-130.

Honlap: www.b4fitness.hu

Nyitva tartás: Hétfő – csütörtök: 06:00 – 23:00, Péntek: 06:00 – 22:00, Szombat – vasárnap: 08:00 – 22:00

Összességében így éreztem magam: 5/5 pont

Árak: Napijegy délután 2-ig 990, utána 1490 forint, havi bérlet 9990 forint. További részletek itt!

L, XL-es és XXL-es All You Can Move kártyával is igénybe vehető a terem, azaz havi 10.900 forinttól.

Recepció: 5/5 pont

Terem berendezése, stílusa: 5/5 pont

Gépek állapota: 5/5 pont

Öltöző: 4/5 pont, kicsit szűkös

Tisztaság: 5/5 pont

Parkolás: az épület alatt, mélygarázsban ingyen, vagy a Spirál parkolóban 4 óra 350 forint.

Szolgáltatások: Sószoba és szauna (ingyen), törülközőbérlés 100 és 200 forintért, szolárium, Technogym géppark, személyi edzés

Hirdetés
Hirdetés
Oszd meg másokkal is!
Mustra