#ÉLETEM

Ha messze a Balaton, fürödjön a Dunában!

2016. augusztus 14., vasárnap 11:55

Végre valakinek eszébe jutott, hogy összegyűjtse hol lehet fürödni a Dunában,és mire számíthat, aki a vízbe ereszkedik. Az I love Duna oldalon ugyanis le lehet csekkolni, hogy milyen minőségű a Dunakanyar szabadstrandjainak a vize. 

Idén Zebegény is csatlakozott a Dunakanyar strandjainak vízminőség-mérési programjához, így már nyolc településen (Szentendrén, Dunabogdányban, Kisorosziban, Leányfalun, Pócsmegyeren, Szigetmonostoron és Tahitótfaluban és Zebegényben) végeznek rendszeres méréseket a program keretében. 

shutterstock 59053453

A Szentendrei Postás strandot idén tette fürdőzésre alkalmassá a város önkormányzata - bár azóta többször is került szennyvíz a Dunába a strand felett, ezért ideiglenesen időnként lezárják azt. 

A vízminőség méréseket nyolc településen az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) május óta végzi, az idei utolsó mérésre szeptemberben kerül sor. Az egészen pontos listát a vízminőségi besorolásokról az ÁNTSZ oldalán találja meg.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta