A Google a repjegyvadászatból is kiszedte az izgalmakat

Mielőtt a Google teljesen behálózta volna az életünket, megvolt a varázsa annak, hogy az utazni vágyó emberek információt cseréltek a nagy titkos tippekről, hogy milyen egzotikus helyekre lehet nagyon olcsón eljutni, akár egészen szürreális átszállásokkal. Az internet és a fapados társaságok terjedésével külön hasznos képesség volt mindenféle obskúrus helyi légitársaságok és útvonalakat optimalizáló oldalak ismerete. Na, ezeket a tudásokat és ezt az élményt tette teljesen fölöslegessé a Google a Flights nevű szolgáltatásával, amivel olyan könnyedén és tökéletesen lehet repülőutakat keresni, hogy nem igazán értjük, hogy van-e még bármi értelme ezen kívül az ehhez hasonló szolgáltatásoknak.

A Huffington Post összeszedett néhány trükköt, amivel az egyébként is tökéletes Google Flights még ellenszenvesebbé válik.

stockfresh 1227823 airplane-and-car sizeM

Keressen régióra!

Nem tudja, hogy pontosan hova akar utazni? Vagy hogy egy sok reptérrel rendelkező ország melyik repterére érdemes menni, ha spórolni szeretne? Tökéletes megoldás a Google Flights, amiben csak simán területekre is lehet keresni, például arra, hogy Nyugat-Ausztrália, és egyből látjuk, hogy melyik városba mennyiért jutunk el. Ez a fícsör akkor is hasznos, ha nincs ötlete arra, hogy pontosan hova, csak menni szeretne valahova. Ha a Jó napom van!-ra kattint, akkor pedig a korábbi keresésit is figyelembe véve dobál úti célokat. 

A Google tudja, melyik a legjobb ajánlat

A keresések esetében a legjobb repülőjáratok rendezési opció nem csupán ár, de az esetleges átszállások száma és az út hossza alapján mérlegeli, hogy mikor kapjuk a legjobb, legkényelmesebb szolgáltatást a pénzünkért cserébe.

Árdiagram!

Azt egy csomó repjegykereső oldal tudja, hogy naptár szerint nézhetjük meg, hogy melyik nap mennyibe kerül egy-egy út, a Google ezekhez képest annyi extrát nyújt, hogy egy grafikonon azt is láthatjuk, hogy úgy általában a dátum alapján a statisztikák szerint mennyibe szokott kerülni ugyanez az utazás. Azon túl, hogy szépen kirajzolódik, hogy hova mikor divatos utazni, az utak megtervezésénél is nagy segítséget nyújthat, ha el akarjuk kerülni a legdrágább időszakokat.

Spórolás mindenek felett

Ha kiválasztunk egy utat, akkor természetesen kiírja, ha a választott dátumok közelében olcsóbban is kijöhetne az utazás. Az igazán megszállott utazók viszont azt a szolgáltatást fogják értékelni, amikor emailes értesítést lehet kérni egy-egy útra: ilyenkor levelet kapunk, ha az általunk kiválasztott időszakban esetleg olcsóbban is el lehet érni a tervezett úti célt, mint általában.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek