#ÉLETEM

Kösse össze a futást a nyaralással!

2016. május 31., kedd 10:48

Ha lemaradt a hétvégi Ultrabalatonról, ahol egyébként indexes kollégáink is megméretteték magukat, ne aggódjon, lesznek olyan futóversenyek, amit összeköthet egy kellemes vidéki vakációval. A listánk messze nem teljes, inkább csak kedvcsináló gyűjtemény. 

Hegyre fel!

Ha kellően felkészült, akkor ajánljuk a 19. KPMG Kékes Csúcsfutást, ami június 4-én rendeznek meg. A táv 11,6 km, a szintkülönbség 671 m, a rajt Mátraházán lesz, a cél pedig a Kékestetőn. Az interneten június 2-ig lehet nevezni, de a helyszínen természetesen a verseny napján is regisztrálhat. 

Egy nappal később a tokaji Hétszőlő dűlőnél lesz a HegyreFel! Hétszőlő EXTRÉM futóverseny. Itt a szintkülönbség 190 m, és a versenyzők koruk szerinti kategóriákban indulhatnak. És ha ez nem lett volna elég júniusra, ott van a 19-i Sopron Trail, ahol nemcsak futni, de túrázni is lehet. A legnagyobb táv 25,9 km, a legkisebb pedig 500 m.

Lenn az alföld tengersík vidékin

Ha a hegyek helyett inkább a síkabb tájakat kedveli, akkor nevezzen be a június 25-i E.ON Délibáb Terepfutásra. Ezen a versenyen a Hortobágyi Nemzeti Park máskor a nagyközönség elől elzárt területein futhatnak az esemény résztvevői. A táv 7 km, 14 km és 21 km, és itt is lehet online és a versenyközpontban is regisztrálni.  

Még mindig Alföld és még mindig június 25., de ez már a Kiskunság. Itt a  V. Futó-homok félmaratont  rendezik majd meg, és a 8,5 km-es, 15 km-esés 21 km-es versenyszámok mellett 200 és 800 méteres táv is lesz a gyerekeknek. A környéken maradva ajánljuk  a Domb-futás versenysorozatot  is, a nyári időszakra két verseny esik, az egyik június 4-én lesz, a másik pedig augusztus hatodikán. Ha pedig rajong a rózsákért, akkor utazzon egy délebbre, egészen pontosan Szegedre, és nevezzen be a június 26-ai Futórózsa Félmaratonra

Csak a vízpart!

Augusztus 6-án rendezik meg a VI. Szelidi-tó futást, és a versenyzők több táv közül is választhatnak. Ezen a napon lesz a Tatai Minimaraton is, és azért került be ehhez a szekcióhoz, mert az útvonal az Öreg-tó és a Cseke-tó partján kanyarog. Mielőtt elkezdődne a naptári ősz, látogasson el Tihanyba, augusztus 27-én itt lesz a Tihany Xtreme Terepfutóverseny, ahol több táv van, lehet váltóban is futni és lesz nordic walking is. Pár nappal később pedig a Velencei-tónál várják a futás szerelmeseit egy szupermaratonnal

Versenyek éjjeli baglyoknak

Ugyan a szép környezetet napsütéses időben lehet a legjobban élvezni, de az is biztos, hogy az éjszakai futás sokkal nagyobb kaland. Június 18-án Éjszakai Panorámafutás lesz a Dunakanyarban, a táv 12 km, a szintkülönbség minimális és fejlámpára mindenképpen szüksége lesz. Ha úgyis ellátogat a Fishing on Orfű fesztiválra, akkor utazzon le egy kicsit hamarabb, és vegyen részt a III. FutaPécs Orfűi Éjszakai Félmaratonon, és ha megtetszett a környék, akkor augusztus 13-án repetázhat III. Pécs-Pogány Repülőtéri Éjszakai Félmaratonon. Ugyanezen a napon persze a kőszegi  2. BAGOLY éjszakai terepfutóversenyen mérettetheti meg magát, aki közelinek érzi magához ezt a műfajt. A verseny táv 14 km és 8 km, és 80%-ban erdei utakon kell majd futni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta