#ÉLETEM

Egy igazi férfi rózsaszín tűsarkúban is képes padlózni!

2016. május 30., hétfő 10:11

A svéd Emil Handersson bátor férfi. Bátor, mert egy, a nőket sújtó sztereotípiával próbál szembe szállni, és bátor, mert képes volt egy tűsarkút egész nap hordani. A mesterember ugyanis azt vette a fejébe, hogy egy napon át egy rózsaszín tűsarkúban fog egy napon át dolgozni. Handersson a nap végére teljesen kikészült, és megesküdött rá, hogy sosem fog többé tűsarkút viselni. 

Az ötletet az adta neki, hogy látta Julia Robertset Cannes-ban mezítláb lépzcsőzni, illetve olvasta apincérnőről szóló cikket, akinek véresre törte a lábát a magassarkú cipő.. "A képek láttán azon gondolkoztam, mi a különbség köztem és a szolgáltatóiparban dolgozók közt? Ezek a cipők ugyanolyan kényelmetlenek számukra, mint számomra, akkor milyen lehet egy teljes napon át viselni őket? " - nyilatkozta a Local svéd kiadásának. Sportszerű nehezítésként Handersson egy olyan helyen dolgozott épp, ahol nem volt lift, a felújítás alatt lévő lakás viszont a negyediken volt. "Hatalmas kihívás volt, de ez volt a cél" - tette hozzá. 

A férfi saját Youtube-csatornájára töltötte fel a nehéz napról készült videót, és ugyan munkatársai ugratták az ötlet miatt, rengeteg pozitív visszajelzést kapott azután, hogy a svéd Aftonbladet felkapta és megosztotta a történetet, rengetegen értékelték, hogy felhívta a figyelmet erre a problémára. És ugyan azt gondolnánk, hogy Svédországban elöl jár a nemek közti egyenlőségben, az egyik hozzászólás alapján azért ott sem minden fenékig tejfel, és ott is vannak cégek, amelyek szerződésben rögzítik, hogy a női munkavállalóknak tűsarkút kell viselniük. "Ez elég kemény. Svédország komoly utat tett meg, de vannak még megoldandó problémák" - állítja Handersson.

Az eredeti svéd nyelvű videót itt nézheti meg, az angolt pedig nálunk. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta