Sportos nyaralás külföldön – túrabakancsban, kenuban, két keréken

Sokak számára az álomnyaralás kimerül a tengerparton heverészésben és ipari mennyiségű fagylalt elpusztításában. Nem érti őket, minek tespednek, amikor aktívan is olyan jól ki lehet kapcsolni? Ezt a cikket önnek írtuk.

Gyalogtúra a mesetájban: Izland

Sarki fény, fjordok, gejzírek, vízesések és cuki lundák – Izland a legtöbb utazásért és túrázásért rajongó ember bakancslistáján szerepel. Sokáig csak borzasztó körülményesen, és drágán lehetett eljutni az amúgy sem pénztárcabarátságáról híres helyre. Idén március óta ennek végre vége, a Wizz Air közvetlen fapados járatot indított Budapest és Reykjavík között. Így a misztikus Izland az idei nyaralószezon egyik slágere lehet a különlegességre, természeti szépségekre vágyók körében.

Egy tipikus izlandi cukiság: a lunda
Egy tipikus izlandi cukiság: a lundaWolfgang Kaehler / Europress / Getty

Aki járt már itt, egyöntetűen a világ egyik legszebb célpontjaként emlegeti, ahol minél többet kirándul az ember, annál jobban rákap az ízére, és minden szegletet meg akar ismerni. Látnivaló pedig akad bőven,a klasszikus, Reykjavíkhoz legközelebb eső látványosságokat magába foglaló „Golden Circle” elnevezésű túraútvonaltól, egészen az olyan kevésbé ismert helyekig, mint Vestfirdir,  Észak-Izland egy különleges csücske. Ha elfáradtak a túrázásban, mindenki kedvenc izlandi fürdőjét, a világoskék vizű Blue Lagoont feltétlenül próbálják ki! 

Kalandok a nádasban: Fertő-tó, Ausztria

Míg a Fertő-tó magyar oldalán egy kivételtől eltekintve meg sem lehet közelíteni a vizet, addig az osztrák oldalon óriási a vízisport-élet. Vitorlások, szörfösök, kite szörfösök, stand up paddlingezők, csónakázók, vízibiciklizők, kajakozók és kenusok szelik a habokat. A leghangulatosabb strandokat a menetrend szerinti hajójárattal összekötött Podersdorfban és Rusztban találjuk, ahol természetesen nem csak fürdeni lehet.

Kite szörf a Fertő-tavon: kezdőknek is vannak tanfolyamok
Kite szörf a Fertő-tavon: kezdőknek is vannak tanfolyamokPeter Burgstaller / Burgenland Tourismus Peter Burgstaller

Szeles időben a profi szörfösök és vitorlások fogják imádni a tavat. De nyugodtabb időben a teljesen kezdők is bátran próbát tehetnek egy jó kis kenutúrával vagy belevághatnak a stand up paddle rejtelmeinek elsajátításába. Kenuzni a ruszti strandnál a legizgalmasabb. Ugyanis itt, a nádasban különböző csatornákon evezve nem csak a tó madarait figyelhetjük meg, hanem a tóra épült víkendházak érdekes mikrovilágát is megismerhetjük. A kis nádtetős házak tulajdonosai borzasztó kedvesek, mindenki köszön és integet, egy élmény erre ringatózni a vízen.

Egyedülálló helyszínek aktív nyaraláshoz

Sportos alkat? Szereti a kihívásokat és természetközeli élményre vágyik? Akkor válasszon olyan prémium mobilházat, amely kiváló kiindulópontot biztosít Európa legszebb tájainak felfedezéséhez! Akár hegyvidék, akár tengerpart; a Vacansoleil kempingjeiben szabadidős programok széles választéka várja. További információért látogasson el a Vacansoleil oldalára! (X)

Erdő mélyén, két keréken: Ruhr-vidék, Németország

 A Ruhr-vidék említése hallatán a legtöbben ipari létesítményekre gondolhatnak, pedig Duisburg, Essen és Bochum nehéziparának mára leáldozott. Olyannyira, hogy Essen – Péccsel és Isztambullal – 2010-ben Európa kulturális fővárosa volt. Az itt álló emblematikus Zollverein Szénbánya 1986-ban leállított felvonótornyát 2001-ben pedig világörökséggé minősítették.

Egy hangulatos városka a kerékpárút mentén: Winterberg
Egy hangulatos városka a kerékpárút mentén: WinterbergMózes Krisztián / Travelo

Manapság a 220 kilométeres Ruhr keleti, felső folyása igazi kirándulóparadicsom. A kerékpártúra-útvonal végigtekereg a folyó Rajna-torkolatától a forrásig, szelíd hegyeken, dús erdőségeken át, folyók, tavak, jellegzetes favázas és palaborítású házak mellett. Mi az útvonal utolsó, negyven kilométeres szakaszát teszteltük, beszámolónkat itt olvashatja.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek