#ÉLETEM

Ez történik a testével, ha úgy dönt nem szexel rendszeresen

2016. május 14., szombat 10:11

Az Elite Daily készített egy videót, amiből kiderül, miért is borzalmasan rossz, ha nem él szexuális életet az ember. Nyugodjon meg, kizárólag a testi változásokról lesz szó, bár azok is aggasztóak.

Nézzük hát, mi sújtja a nőket és a férfiakat, ha a párkapcsolatban vagy azon kívül hanyagolják a nemi életet. 

1.  Ha vizsgálnák a memóriáját, bajban lenne

Kutatások szerint sokkal jobban teljesítenek a tanulással és memóriával foglalkozó teszteken azok, akik rendszeresen szexelnek, és mi is írtunk már arról, hogy idős korban is sokat segíthet ez a tevékenység.

2. Merevedési zavara lehet

Azoknál a férfiaknál, akik rendszertelenül élnek nemi életet, kétszer nagyobb az esélye a merevedési problémáknak, mint azoknál akik hetente legalább egyszer szexelnek. 

3. Csökken az önbecsülése

Ha egy párkapcsolatból kimarad a szex, az ember önbecsülése kap egy nagy pofont, ráadásul azon hormonok szintje is csökken, mely a kötődésben játszanak szerepet, ilyen például az oxitocin.

4. Hüvelyszárazság

A szexuális életet vizsgáló szakemberek szerint a rendszeres szex gondoskodik a megfelelő síkosságról. Ha ez nincs meg, akkor esetlegesen szükség lehet síkosító használatára.

5. Vizelettartási problémák

A hüvely izomzatának állapota összefüggésben van az inkontinenciával. A jó és rendszeres szex pedig segíthet az ilyen problémák megelőzésében, hiszen az orgazmus során összehúzódó izmok folyamatos edzésben vannak. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta