18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ez történik a testével, ha úgy dönt nem szexel rendszeresen

Az Elite Daily készített egy videót, amiből kiderül, miért is borzalmasan rossz, ha nem él szexuális életet az ember. Nyugodjon meg, kizárólag a testi változásokról lesz szó, bár azok is aggasztóak.

Nézzük hát, mi sújtja a nőket és a férfiakat, ha a párkapcsolatban vagy azon kívül hanyagolják a nemi életet. 

1.  Ha vizsgálnák a memóriáját, bajban lenne

Kutatások szerint sokkal jobban teljesítenek a tanulással és memóriával foglalkozó teszteken azok, akik rendszeresen szexelnek, és mi is írtunk már arról, hogy idős korban is sokat segíthet ez a tevékenység.

2. Merevedési zavara lehet

Azoknál a férfiaknál, akik rendszertelenül élnek nemi életet, kétszer nagyobb az esélye a merevedési problémáknak, mint azoknál akik hetente legalább egyszer szexelnek. 

3. Csökken az önbecsülése

Ha egy párkapcsolatból kimarad a szex, az ember önbecsülése kap egy nagy pofont, ráadásul azon hormonok szintje is csökken, mely a kötődésben játszanak szerepet, ilyen például az oxitocin.

4. Hüvelyszárazság

A szexuális életet vizsgáló szakemberek szerint a rendszeres szex gondoskodik a megfelelő síkosságról. Ha ez nincs meg, akkor esetlegesen szükség lehet síkosító használatára.

5. Vizelettartási problémák

A hüvely izomzatának állapota összefüggésben van az inkontinenciával. A jó és rendszeres szex pedig segíthet az ilyen problémák megelőzésében, hiszen az orgazmus során összehúzódó izmok folyamatos edzésben vannak. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek