#ÉLETEM

A tökéletes hosszú hétvége: fürdőzés és városjárás egyben

2016. május 11., szerda 16:45

Nincs még programja a hosszú hétvégére, de szívesen elutazna? Várost is nézne, de jó lenne egy kicsit pihenni is? Utazzon el egy olyan fürdővárosba, ahol érdekes látnivalók várják, így nem kell egyik tevékenységről sem lemondania!

Külföldön: Baden-Baden

A WizzAir új járatával kiruccanhatunk például a közelgő hosszú hétvégén a németországi Baden-Badenbe. Európa egyik leghíresebb fürdővárosában jelenleg két fürdő működik, de persze nem kell, hogy az egész hétvége csak a pancsolásról szóljon. Sétálhatunk a gyönyörű luxushotelek közt, pompás parkokban és napsütötte kávézóteraszokon múlathatjuk az időt, esetleg kisebb vagyonokat költhetünk el a bevásárló utcákon.

Érdemes a három kilométer hosszú Lichtentaler Alleén található, 2004-ben megnyílt Frieder Burda Múzeumot is megnézni. Az állandó kiállításon több mint ezer alkotás látható, többek között Pablo Picasso és Jackson Pollock munkái. Ha még ez sem lenne elég, itt található Európa második legnagyobb operaháza, és a világ egyik legszebb kaszinóépülete is. Ha szabadulnának a városból, hangulatos kirándulást lehet tenni a közelben fekvő Reblandra, ahol a szőlőhegyek fenséges kulisszái között kis vendéglők és éttermek csábítanak.

Tipp: Strasbourgba és Colmarba is átruccanhatunk!

Ha autót bérelünk, csodás egynapos kirándulásokat tehetünk Franciaországba. Hangulatos csatornák, macskaköves utcák, fagerendás házak, virágdíszek és színes cégérek – a mesebeli Colmar, ahol ezekkel mind találkozhatunk, Baden Badentől 130 kilométerre fekszik. De Elzász régió székhelye, az emberi jogi bíróságáról, és szigeten fekvő, világörökségi óvárosáról ismert Strasbourg még közelebb van, csupán 60 kilométer.

Németország és Franciaország helyett inkább Angliába vágyna? Vagy inkább a filmfesztiváljáról és a Becherovkáról egyaránt híres Karlovy Varyra lenne kíváncsi? Vonattal három órán belül megközelíthető helyre menne, de külföldön? További úti tippjeinket itt találja.

Belföldön: Eger

Ha hasonlóan változatos célpontot keresnek belföldön, mi Egert javasoljuk. Nagy sétát tehetnek a megújult történelmi belvárosban, és május 14-től az interaktív kiállítással kibővült kazamaták is látogathatók a vár alatt. Ha elég volt a városnézésből pincét látogathatunk, vagy beülhetünk egy remek étterembe – ezekhez konkrét tippeket itt találnak.

És persze nem lehet teljes a hosszú hétvége wellness nélkül: Egerben és környékén bőven van kínálat. Ha a belvárosban maradnánk, termálfürdőből és a törökfürdőből választhatunk. Ha a gőzölgő sódombokat figyelnénk a forró gyógyvízből, Egerszalók a mi helyünk. Barlangfürdőzésért és csúszdaparkért pedig a demjéni Cascade fürdőbe kell jegyet váltani.

Érdekességek a gyógyfürdőzésről

Tudta, hogy már az 1880-as években is fürdőnagyhatalom voltunk? Vagy azt, hogy még az orvosok sem tudják, pontosan mit csinál a gyógyvíz, egyszerűen csak tudják, hogy hatásos? És arról van elképzelése, hogy hány napot kéne eltölteni fürdőzéssel, hogy tényleg hasson a kúra? Erre olvasson tovább, és mindenre fény derül!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta