#ÉLETEM

Negatív kalóriájú ételek márpedig nincsenek

2016. május 8., vasárnap 17:20

Vannak negatív kalóriájú ételek vagy nincsenek? A SciShow friss videójából ez is kiderül. De kezdjük az elején. Maga a rágás, a nyelés és az emésztés kalóriát von el a szervezettől, vagyis ha olyan alacsony kalóriatartalmú ételt eszünk, aminek a megemésztéséhez több kell, mint maga az étel energiatartalma, akkor fogyunk. Logikus, nem? 

Kezdjük ott, hogy az étkezés értelme az, hogy a szervezet működéséhez kellő energiához jussunk, ezért nyilván nem is pazarolunk erre a folyamat túl sok energiát. A szervezet a megevett zsírban lévő kalóriák 3 százalékát használja fel a megemésztésére, míg 5-10 százalékát a szénhidrátoknál, és több mint 30 százalékát a fehérjék esetében, és ez az arány minden ételre igaz.

De akkor jöjjön egy példa. Ha egy zellerszár 10 kalóriát tartalmaz, abból a szervezet 2 kalóriát használ a megemésztésre, a maradék nyolc kalória pedig felhasználható a szervezet számára.

Alacsony kalóriatartalma miatt tehát jó kis nassolnivaló, ha fogyni akar, de ehet belőle egy raklapnyit, az az energiamennyiség nem igazán csökken, amit egy szelet csokitortával visz be.Úgyhogy felejtse el a negatív kalóriákat, és inkább figyeljen oda az étkezésére, és egyen alacsony kalóriájú ételeket.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta