#ÉLETEM

Két nő van a 100 leggazdagabb magyar között

2016. május 6., péntek 14:21

Március végén jött ki a Forbes Magyarország legbefolyásosabb nőit szemléző rangsora, amit április második felében a Time 100 követett, amiből mi 10 nővel foglalkoztunk. Május eleje pedig elhozta a Napi.hu szokásos, 100 leggazdagabb magyart felsoroló kiadványát, amiből minket újfent az érdekelt, hány nő található benne. A helyzet elég szomorú: önállóan senki sem került be, Zwack Izabella a bátyjával, Berkes Mihályné pedig a férjével szerezte meg a 76., illetve a 84. helyet.

Zwack Izabella és Sándor

A 40 éves Zwack Izabella a firenzei egyetem bölcsészkarán doktorált, emellett pedig borás is. Ennek fényében nem is meglepő, hogy 13 éve a borüzletág vezetőjeként kezdte tevékenységét a Zwacknál, ahol létre is hozta a Zwack Izabella borválogatást. Évek óta az Unicum "globális nagykövete".

A testvérpárhoz kötődő Zwack Unicum Nyrt. az idén márciusban záródó üzleti évének első 9 hónapjában kétmilliárd forint adózott eredményt ért el – ez az előző évvel korábbi adatnál 11,6 százalékkal alacsonyabb. Tavaly április 1-je és december 31-e között a cég bruttó árbevétele több mint 18 milliárd forint volt, ez pedig 6,1 százalékkal volt kevesebb, mint a megelőző évben. Hogy ennek mi lehet az oka? A cég szerint az, hogy a partnereik többsége a népegészségügyi termékadó 2015. januári bevezetése előtt vásárolt be tőlük, így az a 2014-es adatokat növelte. A csökkenésben közrejátszott az is, hogy a szeszes italok hazai piaca tavaly tizedével szűkült.

Zwack Izabella
Zwack Izabella
Fotó: Kováts Dániel

Berkes Mihályné és férje

Berkesék cége, az Agro-Centrál Bt. egy kaposvári családi házban működik, ennek ellenére jelentős vállalkozásnak számít itthon. Berkesné a beltag a cégben, ami egyébként kereskedelemmel, gépjármű-javítással és agrárgazdálkodással foglalkozik. A vállalkozás számokban: 2013-ban 4,3 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak, egy évvel később ez a szám már 6,1 milliárd volt. A 15 főt foglalkoztató betéti társaságról keveset tudni, azt viszont igen, hogy támogatják a csurgói női kézilabdaklubot.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta