Hordana sportmelltartó kiegészítő mell-leszorítót?

Sportmelltartót találni nehéz, ráadásul a statisztikák szerint a nők 80 százaléka nem is találja el a megfelelő méretet, aminek az eredménye sportolás közben jelentkező fájdalom is lehet. Ennek kiküszöbölésére próbálkozik a Buband nevű cég egy pánttal, amivel szó szerint lekötözheti és kordában tarthatja a melleit mozgás közben. 

A pánt a mellek ugrálása ellen véd; egyszerűen lenyomja őket. Hogy ez nem tűnik túl kényelmesnek? Első ránézésre nem is az, ráadásul ha sportmelltartót nem tud megfelelően választani, semmi sem gátolja meg abban, hogy az 5 kapható méret közül ebből is túl kicsit vagy túl nagyot vegyen, bár a választást mérettáblázatokkal segítik, pontosan ugyanúgy, ahogyan ez a melltartók esetében is lenni szokott. Kelly Barten, a Ron Oregon bloggere is pontosan erről számolt be, vagyis, hogy elég nehéz megtalálni a megfelelő méretű Bubandet. A pánt 40 dollárba, vagyis nagyjából 11 ezer forintba kerül, persze ennek a töredékéből is kihozhatja, ha otthon készíti el, ugyanis ez egész csak egy sima elasztikus pánt, hátán kapcsolóval, aminek összeeszkábálása hobbi varrónőknek sem túl vagy kihívás, igaz az sem derül ki, hogy az elasztikus pánt miért ne nyúlna ha a mellek ugrálnak. Brooke Froelich blogger pedig arról számolt be, hogy feszélyezve érezte magát miután meglátta milyen összenyomott lett a teste a pánttól. 

Lynne Kozie, a Buband megálmodója elmondta, hogy neki is nehézséget okozott, hogy megtalálja a megfelelő sportmelltartót, gyakran kettőt hordott egyszerre a megfelelő tartás érdekében. "Olyan kiegészítőt akartam a nőknek adni, ami tényleg működik, és teljesen különbözik a többi piacon található termékkel" - mondta Kozie, aki szerint nem csak kényelmi szempontokat szolgál a mellkötözés, de az egészség szempontjából is fontos. A British Journal of Sports Medicine egyik tanulmányát hozta példaként, melyben 1400 női maratonfutó kétharmada panaszkodott mellfájdalmakra futás során, pedig 90 százalékuk hordott sportmelltartót. A másik probléma, amit a rosszul kiválasztott melltartó okozhat, a Cooper-szalagok sérülése. Ezek kötik össze a mellizmokat és a bőrt, ha pedig rosszul tart a melltartók, akkor károsodhatnak és megnyúlhatnak. 

Ön venne egy ilyen pántot 11 ezer forintért, hogy lenyomja a melleit? Akkor nyomjon egy menőt. Ha pedig úgy gondolja, hogy ennél kényelmetlenebb dolgot el sem tud képzelni, akkor nyomjon egy cikit. 

Oszd meg másokkal is!
Menő! (1434) (1637) Ciki!
Mustra