Óvatosan a talphámlasztó zselével!

Egyre többen esküsznek a Baby Foot nevű talphámlasztó termékre, amit az Amazonról 18,44 dollárért, körülbelül 5000 forintért mi is berendelhetünk, ha akarunk.

A bőrkeményedést felszámoló zseléről azonban megoszlanak a vélemények - írja a Women's Health.

(A hajtás után olyan képeket láthat, amelyeket a gyengébb gyomrúak nem biztos, hogy ajánlunk!)

Tényleg jó a talphámlasztó?

“Ez egy remek választás, különösen azoknak a városi nőknek, akik sokat vannak talpon és könnyen kemény és kérges lesz a talpuk.“ – mondja a szakértő, aki jól látja, hogy nem mindenkinek van ideje rendszeresen pedikűröshöz járnia, nekik például valóban jó alternatíva a Baby Foot terméke, amit tíz évvel ezelőtt dobtak piacra Japánban, az Egyesült Államokban pedig 2012 óta kapható.

Állítólag hatásos.
Állítólag hatásos.facebook.com/BabyFootUSA

“Ez alapjában véve úgy működik, mint egy nagyon erős hámlasztó” – magyarázza Debra Jaliman, a New York-i Mount Sinai School of Medicine bőrgyógyásza. A pakkban található zselé alfa-hidroxi savakat és 17 fajta természetes kivonatot (pl. citrom, grapefruit, zsálya és borostyán) tartalmaz. Ezek az anyagok behatolnak az elhalt hámsejtek közé és lebontják azt, természetesen növényi kivonatoknak pedig hidratáló hatása van, ami még inkább segít abban, hogy talpunk olyan puha legyen, mint egy újszülötté.

A bőrgyógyász azonban nem ajánlja a csábító terméket azoknak, akiknek bármilyen nyílt seb vagy kisebb vágás van a lábán, mivel a sav beszivároghat a sebbe, és kínzó fájdalom mellett még a bőrfertőzés kialakulásának kockázatát is növelheti. A termék érzékeny bőrűeknek, illetve ekcémásoknak sem ajánlott, mivel a zselében található savak irritálhatják a bőrt, és gyulladást okozhatnak. Jaliman szerint a cukorbetegnek is kerülniük kellene a hámlasztót, mivel akik ebben a betegségben szenvednek, azok hajlamosabbak a láb fertőzésekre és azzal járó esetleges idegkárosodásra.

Voltak, akik megszívták, hogy kipróbálták.
Voltak, akik megszívták, hogy kipróbálták.facebook.com/BabyFootUSA

“Alig tudtam járni, az egész nagyon fájdalmas volt” – szól az egyik rémtörténet, de volt akinek az egy órás kúrát követően vérzett a talpa, más gombás fertőzésről panaszkodott, és olyan is volt, aki az sürgősségi osztályon kötött ki. Tehát használat előtt érdemes elolvasni a használati utasítást, ami szerint mielőtt belelépnénk a géllel feltöltött zacskókba, ajánlott meleg vízbe áztatni a lábunkat és a pakolást legalább egy órán át a lábunkon tartani, valamint ajánlott rávenni egy zoknit is, mivel a magas hő csak fokozza a hatást.

A hámlás a használat után 3-7 nappal kezd el látványos lenni, a termék Facebook oldalára beírt tapasztalatok alapján többen is voltak, akik egy rántással le tudták tépni a az elhalt felületet. A bőrgyógyász szerint nemcsak a Baby Foot tud ilyen bababőr puhaságú talpat varázsolni, hasonlóképpen hatékony, de kevésbé kockázatosak a jó minőségű talpgyaluk és -reszelők vagy.  A videóra kattintva megnézheti, hogy mire képes a Baby Foot!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek