9 tipp, hogyan lehet laposabb hasa diéta és mozgás nélkül!

Csodára nyilván ne számítson, edzés és a megfelelő étkezés nélkül biztosan nem lesz igazán kockás és lapos a hasa, de azért egy kicsit javíthat a helyzeten a Marie Claire tippjeivel, amiket a hajtás után olvashat. 

1. Javítson tartásán!

"Egyenesedjen ki!" – tanácsolja Kim Lyons edzi. Hogy miért van erre szükség? "Amikor jó a tartásunk, automatikusan behúzzuk a hasunkat." Hozzátette, ha feledékenyek vagyunk, akkor helyezzünk ki emlékeztető cetliket a lakásunk különböző pontjain.

2. Az utolsó cseppig igya ki!

The Biggest Loser című tévéműsor trénere szerint az ivás őrült fontos dolog, hiszen a megfelelő anyagcseréhez elengedhetetlen a kellő hidratáltság, és ha nem iszunk eleget, akkor a szervezet el kezdi komolyan raktározni azt a kevés folyadékot, amihez hozzájut, és ez deréktájon plusz 2 kilót is eredményezhet!

3. Nyugodtan időzzön a vécén!

Judith Reichman, a Kalifornia Egyetem munkatársa szerint a nők ugyan nem szeretnek beszélni róla, de nagyon hasznos lenne, ha szakítanának időt arra, hogy ellátogassanak a mosdóba, mert semmi jóra nem vezet, ha időhiányra hivatkozva csak legyintenek testük jelzésire. Bizony, ha ez rendszeressé válik, puffadás és székrekedés lehet a vége, amitől pedig nagyobb lesz majd a hasa. 

shutterstock 144697213

4. Étkezzen ésszel!

Hallottuk már pár ezerszer, de nem szabad habzsolni. Dr. Reichmann azt javasolja, legalább tízszer rágjunk meg egy falatot, hiszen így könnyebb dolga lesz a gyomornak és a beleknek, és nem fogunk felpuffadni. Arról nem is beszélve, hogy ha kapkodva eszünk, akkor nyelünk egy csomó levegőt, amitől szintén pocakosodhatunk. 

5. Jó az a probiotikum!

Állítólag ez nemcsak humbug, a probiotikumok hozzájárulnak az egészséges bélműködéshez és emésztéshez, és ez sokat segít abban, hogy tényleg lapos legyen az a has. Jonny Bowden, aThe Most Effective Natural Cures on Earth (A leghatásosabb természetes kúrák a Földön) című könyv szerzője azt tanácsolja, naponta legalább egyszer együnk probiotikumban gazdag ételeket, például joghurtot, de ha erre nincs lehetőségünk, akkor táplálék-ó kiegészítőkkel vigyen be 50 milligramm probiotikumot a szerveztébe. 

6. Sétálja ki magából!

Visszatérve Lyons jó tanácsaihoz, sétálni sem ártana napi fél órát. Már ez is segít valamit abban, hogy gyorsabban égjen a zsír. Elég vicces egyébként, hogy pont ugyanebben a cikkben javasolják azt, hogy ha komoly eredményt akar testmozgással elérni, akkor felejtse el, a csodákat 10 perc alatt ígérő eszközöket, és maradjon inkább a hagyományos módszereknél. 

shutterstock 218997220

7. Hagyja abba a rágózást!

Lehet, hogy ez meglepi, de a rágózással megint csak nyel egy csomó tök felesleges levegőt, amitől aztán hiába akarja magát beszuszakolni a csini farmerébe. Ha a leheletét akarja frissíteni jobb, ha elszopogat egy cukorkát. Persze mások szerint meg pont a rágózás segít abban, hogy jól működjön az emésztése, szóval nincs mit tenni, a saját tapasztalatokra kell hagyatkozni. 

8. Kellenek a táplálék-kiegészítők!

C.W. Randolph a From Belly Fat to Belly Flat (Kövér hastól a lapos hasi) című könyv szerzője szerint jó, ha a napi vitaminadagja tartalmaz 1000 mg kalcium D-glükarátot és B-vitaminokat is. "A túl sok ösztrogén elősegíti a hasi tájékon zsírlerakódást, és ez a két dolog pedig együttesen segít megakadályozni ezt" - nyilatkozta Randolph.

9. Kell a pihenés!

Dr. Reichman szerint a fáradt testben magas a stresszhormonok szintje, ami negatív hatással lehet az emésztőrendszerre, a fokozott korizol termelés miatt pedig a hasi zsírpárnák szépen nőni kezdenek, hogy megvédjék a belső szerveket. A doktor tanácsa, hogy mindenki találjon magáénak minden nap húsz percet olyasmire, ami tényleg megnyugtatja, segít levezetni a feszültséget. 

Indul a Szobafitnesz 2! Jelentkezz, amíg nem késő!

Az első Szobafitnesz életmódváltó program résztvevői nagyon szép eredményeket értek el egy hónap alatt, összesen körülbelül 25 kiló zsírtól szabadultak meg, és természetesen több centi izmot építettek magukra közben.Ezen a sikeren felbuzdulva folytatjuk a videósorozatunkat, de ehhez szükségünk van újabb jelentkezőkre!

Jelentkezési határidő: 2016. március 16.

Jelentkezés módja: Küldj egy emailt a szobafitnesz(kukac)index.inda.hu címre, amiben benne van a neved, a korod, hogy mi a munkád, és egy rövid indoklás arról, hogy miért jelentkezel a programba. A levélhez mellékelj magadról egy fényképet, lehetőség szerint egész alakosat. Kérünk, az előbb leírt információk mindenképpen legyenek benne a leveledben, csak a hiánytalanul elküldött jelentkezéseket tudjuk fogadni.

Jelentkezők köre: Bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, és tudja vállalni a szereplést a műsorban, vagyis ráér a forgatási időpontokban, ott tud lenni a kijelölt edzésnapokon, és betartja a számára előírt diétát. Természetesen most is készülnek videók az egész folyamatról.

További információkat itt találsz!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra