#ÉLETEM

Még mindig szívás Magyarországon női munkavállalónak lenni

2016. március 8., kedd 20:33

Nőnap alkalmából a Google Groundon gyűlt össze több cég vezérigazgatója és döntéshozó embere, hogy elmeséljék, milyen eredményei vannak a három éve létrehozott Nyitottak vagyunk kezdeményezésnek. A csatlakozni kívánóknak csak egyetlen alapelvet kell elfogadniuk, ez pedig a következő "Alapvető értéknek tekintjük, hogy másokat teljesítményük, tetteik alapján ítélünk meg, tekintet nélkül nemre, életkorra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra". Ezzel a mai napig 911 cég értett egyet, nagyvállalatoktól a kis családi cégekig (érdekes módon a jobboldali sajtó nem képviselteti magát az aláírók közt, se a Mediaworks, amely jelenleg az egyik legnagyobb lapkiadó Magyarországon). 

Pedig ez azért lenne fontos – persze nemcsak a csatlakozás, hanem a tényleges változtatás is –, mert egy  reprezentatív felmérés szerint a nők 31%-a, de még a férfiak 25%-a is úgy gondolja, hogy nőket és férfiakat nem kezelik ugyanúgy, ha előmenetelről van szó, a fizetésekkel kapcsolatban pedig a nők 37, a férfiak 24%-a mondta azt, hogy úgy érzi, van különbség nemek szerint. 

Ezügyben nem is tévednek: az Eurostat adatai alapján 20,1%-kal keresnek jobban a férfiak, mint a nők ugyanabban a pozícióban – és ez ráadásul az EU-s átlagnál 4 százalékkal rosszabb eredmény. A nők 28 százaléka emellett úgy is érzi, a munkahelyi helyzetek, megbeszélések során sem kezelik a nőket és a férfiakat ugyanúgy. Általánosító megjegyzést a munkavállalók 16 százaléka élt már át a munkahelyén, szexuális ajánlatot pedig 15 százalékuk kapott már. 

A csatlakozók közül többen részt vettek a pódiumbeszélgetésben: azok, akik különféle vállalásokat tettek idén, melyek révén az egyenlőség megvalósulhat, vagy legalábbis láthatóvá válik, min kéne változtatni. A vállalásokban olyanok szerepelnek, mint a sokszínűségű mutatók nyilvánosságra hozatala, ami annyit jelent, hogy nyilvánosan elérhető lesznek a diversity-mutatók, így a női és férfi munkavállalók aránya is. Négyen vállalták eddig, hogy 2016 végéig mérhetően több nő kerül a cégük felsővezetésébe, illetve szintén négyen azt vállalták, hogy "2016 végéig megvizsgáljuk, hogy ugyanannyit keresnek-e az azonos pozícióban lévő nők és férfiak, és ha nem, a különbségeket elkezdjük kiegyenlíteni". Az alapítók persze a csatlakozásra biztatnak mindenkit, aki még nem szerepel a 911 cég közt.

Samu Zsófia, az Auchan kommunikációs vezetője elmondta, hogy a vállalat minden munkatársának egyenlő esélyeket biztosít. A 7000 munkatárs 66 százaléka nő, ebből a felsővezetésben 53 százalékban vannak a női munkavállalók. "Folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel hozzá tudunk járulni munkatársaink életminőségének javításához, ezért ebben az évben elindítottuk a kismamák és kispapák munkába visszatérését segítő programunkat is" - mondja Samu, aki a beszélgetésen azt is elmondta, hogyan megy ez. A várandós nőkkel például leülnek megbeszélni, milyen lehetőségeik lesznek a visszatérésre, képzési tervet kaphatnak, és a részmunkaidő lehetősége is elérhető számukra. 

A Microsoftnál 50 százalék a felső vezetésben a nők aránya, a teljes cégen belül 30 százalék a női munkavállalók aránya, ez a cég női kvótája nemzetközi szinten is. A Prezinél pedig a vezetők 37 százaléka nő, az összes munkavállalónak pedig 31 százaléka. Amin szeretnének változtatni, az a mérnököknél kialakult 10 százalék, de ez nem rajtuk múlik elsősorban, az IT-cégek nagy része szeretne több nőt látni a mérnökök között.

A Morgan Stanleynél fontosnak tartják, hogy a Gyesen vagy gyeden lévők ne felejtsék el az angolt (itt ugyanis, sok más cég mellett ez a munkanyelv), példaképeket vonnak be (vagyis olyanokat, akik már voltak hasonló helyzetben), és tréningeket is tartanak a visszatérő dolgozóknak, legyen szó férfiről vagy nőről.  "Büszkék vagyunk rá, hogy 2015-ben az összes divíziónkra vonatkozóan a felvettek közel 40 százaléka női munkavállaló volt, ami közel tíz százalékos növekedést is jelent a 2014-es adatokhoz képest" - mondta el a cég pénzügyi igazgatója, aki hozzátette, hogy a budapesti irodájukban a legfelső vezetők mintegy harmada nő.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta