#ÉLETEM

Egyen sok joghurtot, és a vérnyomása alacsonyabb lesz!

2016. március 7., hétfő 12:45

Heti öt vagy annál több adag joghurt segíthet a vérnyomás csökkentésében, ezt állítják legalábbis amerikai kutatók miután tetemes mennyiségű ember adatait elemezték ki. 

A szakemberek két tanulmány eredményeiből dolgoztak, az egyik kutatásban több 240 ezer ember, főként 25 és 55 év közötti nők adatai szerepeltek, a másikban pedig 51 ezeré, főként 40 és 75 év közötti férfiaké  - írja a Daily Mail. Azt, hogy a joghurt, hogyan csökkenti a vérnyomást, nem írták le, de korábbi vizsgálatok alapján egy, a joghurtban megtalálható baktérium segíthet a koleszterinszint csökkentésében, ha pedig ez csökken, akkor az erek átjárhatóbbak lesznek, és alacsonyabb lesz a vérnyomás is. Ja, és a vércukorszintet is normalizálja állítólag, meg persze csontritkulás ellen is jó.  

A kutatók szerint ez a kedvező hatások főként azoknál érvényesülnek, akik hetente ötször vagy annál többször esznek joghurtot, és mivel ilyen tejterméket inkább nők fogyasztanak, ezért ők vannak előnyben. És még valami, azok, akik sok zöldséget és gyümölcsöt ettek a joghurt mellett, még jobban jártak.  "Nincsenek csodaszerek, de ha az egészséges ételek mellé még a joghurt is társul, úgy tűnik sikeresen csökkenti a magas vérnyomás esélyét a nőknél " - nyilatkozta Justin Buendita, a Bostoni Egyetem  orvosi karának PhD-hallgatója. " A tanulmányunkból kitűnik, hogy a tejtermék napi bevitele, különös tekintettel a joghurtra, csökkenti a magas vérnyomás kialakulásának esélyét, ami komoly rizikófaktort jelent." - tette hozzá Buendita. 

shutterstock 194391338

Ne örüljön túl korán!

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a tanulmányt finanszírozója a Nemzeti Tejipari Tanács (National Dairy Council) volt. Ráadásul nemrég készült egy spanyol kutatás 4000 emberen részvételével, és a spanyolok szerint a joghurt nincs hatással az egészségre. Ráadásul ott vannak a magas cukortartalmú joghurtok amitől nemcsak, hogy nőhet a súlyunk, de a gyerekeknél nagyobb lesz a fogszuvasodás esélye. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta