#ÉLETEM

Ennyivel könnyebb a fogyás, ha több vizet iszik

2016. március 5., szombat 10:14

Különösebb erőfeszítés nélkül fogyni olyan, mint a Facebookot átpörgetni úgy, hogy ne fussunk bele egyetlen politikai csatározásba sem: elérhetetlen álom csupán. Erre azonban most eléggé rácáfol az Illinois-i Egyetem kutatócsoportja: a Women's Health szerint ők ugyanis arra jutottak, hogy a sima csapvízben rejlik a titok.

A tanulmányukban, amit egyébként a Human Nutrition and Dietetics nevű kiadványban tettek közzé, egészen pontosan 18 311 amerikai ivási és étkezési szokását figyelték meg 2005 és 2012 között. Arra kérték az alanyokat, hogy vezessék, hogy mennyit ettek és ittak 24 óra alatt.

GettyImages-512387418
Fotó: Europress / Getty

Miután elemezték az adatokat, rájöttek, hogy amikor az emberek 1-3 pohárnyi vízzel többet ittak, akkor naponta átlagosan 205 (legtöbbször gyorskajában és cukros üdítőkben megbúvó) kalóriával kevesebbet fogyasztottak. Hogy mit jelent ez? Azt, hogy ezzel a módszerrel hetente 1400 kalóriával kevesebbet vittek be, illetve az is kiderült, hogy akik többet isznak, kevesebb zsírt, cukrot, sót és koleszterint tömtek magukba.

Azért azt érdemes szem előtt tartani, hogy olyan is van, hogy túl sokat iszik.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta