#ÉLETEM

5 módszer, ami nem hatásos a kórokozók ellen

2016. február 27., szombat 08:27

Azt már régóta tudni lehet, hogy a nyilvános helyek tele vannak kórokozókkal, és mindenkinek van valamilyen stratégiája arra, hogy ne kapjon el semmit a mosdóban vagy a tömegközlekedési eszközökön. De van ezeknek értelmük?  A Women's Health Philip Tierno mikrobiológussal, a New York-i Egyetem oktatójával beszélgetett pár módszer hatásosságáról. 

1. Lábbal húzza le a vécét

Ha ennyire hajlékony, akkor próbálkozhat vele, de ha az ajtót puszta kézzel nyitja ki, akkor nem sok értelme, hiszen a kilincs is tele van kórokozókkal. A megoldás egyszerű: nyissa ki papírral vagy könyökkel az ajtót, majd jöhet egy alapos kézmosás. 

 2. Visszatartja a lélegzetét, ha valaki tüsszent

Hacsak nem szabadtüdős merülő, tök felesleges emiatt félig megfulladnia. A baktériumok hosszú ideig ott maradnak a levegőben, szóval maximum annyit tehet, hogy visszatartja a lélegzetét, és elrohan ellenkező irányba, ugyanis a nyál nagyjából másfél méternyire terjed szét. 

shutterstock 177509495

3. Megtöröli a közös üveg vagy pohár szélét

A taktika valamennyire működik, hiszen a nyál egy részét így el tudja tüntetni, de nem mehet biztosra, ugyanis némi Streptococcus vagy a gyomorinfluenzát okozó vírus biztosan marad pohár vagy üveg szélén. Ha biztosra akar menni, hazudja azt, hogy meg van fázva, ha valaki az itala után nyúl, így talán elmegy a kedve a közösködéstől. 

4. A kesztyűvel vesz fel pénzt

Ha soha, de soha nem veszi le a kesztyűt, a dolog még működhet is, de ez ugye nem megoldható, és ha lehúzza, valamennyi kórokozó biztosan a kezére kerül.  Arról nem is beszélve, hogyha kesztyűs kézzel ér az arcához. A jó hír, hogy a meghűlést és influenzát okozó rohadékok nagyjából egy nap után elpusztulnak, és ha a kesztyűt szárazon tartja, biztosan nem lesz gond, hiszen a kórokozóknak inkább nedves közeg jelent jó táptalajt.

142150231
Fotó: Alicia Vera/con

5. Nem ül le a deszkára nyilvános mosdóban

Kinek van kedve a fenekét egy olyan ülőkére letenni, ahol naponta százak fordulnak meg előtte? Naná, hogy senkinek. Ezért a nők nagy része combizmot erősít a pisilés közben. Ér valamit? Nem igazán. Az emberek főként a szexuális úton terjedő betegségektől rettegnek, de az ülőkének iszonyatosan szennyezettnek kellene lennie, hogy ilyen bajunk legyen tőle, ha viszont nem ül le és emiatt kicsit messzebbről céloz, annál jobban fröccsennek a dolgok, és ez viszont tényleg undorító.

Beparázott? Semmi értelme, több ezer évet lehúzott így az emberiség. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta