Ide utazzon az idei első hosszú hétvégén

2015 tavaszán megkérdeztük a Travelo olvasóit, mivel töltik legszívesebben a hosszú hétvégéket. Felmérésünkön a wellness toronymagasan nyert, a válaszadók döntő többsége úgy vélte, a hosszú hétvégék medenceparton az igaziak. A második legnépszerűbb program a városnézés volt, a harmadik helyre pedig a kirándulás került. Ennek megfelelően adunk pár tippet az idei első hosszú hétvégére, és siessenek, a program megszervezésére már nincs egy hónapjuk sem!

A legnépszerűbb opció: wellness

Ha ön is azokkal a válaszadóinkkal ért egyet, akik szerint a hosszú hétvége élménymedence, jakuzzi és szauna nélkül nem is igazán hosszú hétvége, foglalja le minél előbb valamelyik hazai wellness-hotel csomagajánlatát. Hova a nagy sietség? A legnépszerűbb helyeken általában teltház van ilyenkor, úgyhogy ha nem akar az ember hoppon maradni, érdemes előre gondolkodni.

Termálfürdő a Spirit Hotelben
Termálfürdő a Spirit HotelbenSpirit Hotel

Ha az ország legjobb wellness szállodáját szeretné kipróbálni, Sárvár felé vegye az irányt: a világ egyik legbefolyásosabb gasztro- és hotelbibliája, a Gault&Millau hazai kiadása a Spirit Hotelt találta az idei legjobbnak. Ha inkább valami újdonságra vágyik, érdemes kipróbálnia a Tamásipusztán nemrégiben átadott gyógyszállót, mely saját termálkúttal rendelkezik. Szintén nem túl régen fejeződtek be a felújítási munkálatok a szentgotthárdi Gotthard Therme Hotelben. A régi-új hotel a városi élményfürdővel közvetlen összeköttetésben áll, így medencében és szaunában nem lesz hiány. Ha elég volt a vízből, a mesés Őrségbe, vagy akár Ausztriába és Szlovéniába is átkirándulhatnak

Ha Villányban járnak, a borfürdőt feltétlen próbálják ki!
Ha Villányban járnak, a borfürdőt feltétlen próbálják ki!Crocus Gere Bor Hotel

A régi motorosok közül nagy kedvencünk Mátraháza két szomszédos szállodája, az Ózon Residence és a Lifestyle Hotel Mátra. Mindkettőt szívesen ajánljuk bármilyen alkalomra, így március 15-re is. De zseniálisnak tartjuk a villányi pincesoron elhelyezkedő Crocus Gere borhotelt is. Ha itt töltik a hosszú hétvégét, a borkóstolás mellett Siklósra is kiránduljanak el, ha pedig gyerekekkel indulnak útnak, vagy az alsópáhoki Kolpingot, vagy a felsőtárkányi Bambarát vegyék célba. Előbbit baba- és gyerekbarát fürdőrészlege és változatos gyerekprogramjai, utóbbit szintén a wellness, no meg az itt lakó szurikátacsalád miatt ajánljuk.

Wellness otthon

Nincs kedve vagy ideje elutazni? Varázsolja a legjobb szállodai wellness részlegek hangulatát a saját fürdőszobájába! Itt a hazai hotelek kezeléseinek otthoni verzióit mutattuk be, itt pedig a nagyvilág wellness praktikáival ismerkedhet. 

Városnézés

Kevesebb mint egy hónappal az indulás előtt már nem feltétlen fognak pofátlanul olcsó repülőjegyekre bukkanni (a cikk írásának pillanatában nagyjából 20-30 ezer forintba kerülnek a jegyek az alábbi célpontokba irányonként), de akinek ez nem probléma, az zseniális hosszú hétvégét szervezhet például Rómába vagy Madridba. Mindkét célpont 3-4 nap alatt kényelmesen bejárható, és általában ilyenkor már az időjárás is nagyon barátságos.

A római Angyalvár
A római AngyalvárEducation Images / Europress / Getty

Róma tökéletes célpont egy hosszú hétvégére: a repülőút nem kibírhatatlanul hosszú, és a városba sem bonyolult bejutni. Ha valaki először jár itt, örömmel fogja konstatálni, hogy a leghíresebb látnivalók - a Colosseumtól kezdve a felújított, és nemrégiben átadott Trevi-kúton át az Angyalvárig, vagy éppen a Vatikánig - sétatávolságban vannak egymástól. Így nem megy el az idő a tömegközlekedéssel. Ráadásul itt a városnézés egyáltalán nem kell, hogy drága mulatság legyen. A szentév miatt a vatikáni és a római múzeumok belépőjegyein és a tömegközlekedésen is takarékoskodhatnak a hívők és turisták a nekik kínált kedvezménykártyákkal.

Toledo - vonattal csupán fél órányira Madridtól
Toledo - vonattal csupán fél órányira MadridtólNorthfoto

Madridba ugyan jóval tovább tart elrepülni, viszont a reptérről bejutni itt is gyerekjáték, és a városnézéshez itt is elég, ha egy pár kényelmes cipőt pakolunk – a legtöbb látnivaló sétatávolságban van egymástól. Ráadásul, ha belefáradunk a fővárosi embertömeg kerülgetésébe, fél-egy óra alatt eljuthatunk olyan csodás vidéki kisvárosokba, mint a római vízvezetékrendszeréről híres Segovia, vagy a mennyei marcipánjáról nevezetes Toledo.

Kirándulás: belföldön tavasz, külföldön tél

Rengeteg olyan program és látnivaló van a Balatonnál, amit nyáron az ember hajlamos hanyagolni. Vagy azért, mert  túl sokan vannak, túl sokat kell gyalogolni, vagy pedig azért, mert a strandon lazulás sokkal kecsegtetőbb, mint pl. 35 fokban bringatúrára indulni, sorban állni vagy túrázni. Ez teljesen érthető, de ha igazán meg akarja ismerni ezt a régiót, jöjjön vissza akkor, amikor nem kell sorban állni, minden gyönyörű, és nyugodtan fedezheti fel a nevezetességeket és a legjobb vendéglátóhelyeket. Mondjuk kora tavasszal, a március 15-i hosszú hétvégén. Mi mindent érdemes csinálni? Friss cikkünkből kiderül.

Balaton - télen és tavasszal is szép!
Balaton - télen és tavasszal is szép!dolcezig / Indafotó

Ha inkább külföldre vágyik, vegye az irányt Ausztria felé: március közepe a legtökéletesebb időpont egy búcsúsíeléshez. A síterepek ilyenkor ugyanis lelkes akciózásba kezdenek, hogy a tavaszra készülőket még rábírják egy kis téli sportolásra. A magyarok körében elképesztően népszerű Murauban például két éjszaka szállást, reggelivel, három napos síbérlettel fejenként 185 euróból megúszhatunk (kb. 57 ezer forint), ami osztrák viszonylatban kifejezetten barátinak számít.

Egy tavaszi sínap Grossarl terepén
Egy tavaszi sínap Grossarl terepénmimi / Travelo

Ausztria legnagyobb síszövetsége, a Ski Amádé idén is akciózik: családi ajánlatuk keretében március 12-től szezonzárásig a 15 éven aluli gyerekek ingyen síelhetnek, ha legalább az egyik szülő vásárol egy hatnapos síbérletet. Így hét éjszakát hatnapos síbérlettel négy fő (két felnőtt és két gyerek) 852 euróból (kb. 263 ezer forint) megúszhat. Pároknak vagy együtt síelő barátnőknek március 12. és 19. között érdemes a Gastein-völgy szomszédságában található Grossarltal terepén szállást foglalni, ugyanis a Lady-Skiwoche (női síhét) keretében az együtt utazók közül minden második személy ingyenes síbérletet kap, amely szintén a komplett Ski Amádé területére érvényes.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek