#ÉLETEM

Ha házas, még a gyomorszűkítő műtét is kevesebbet segít

2016. január 30., szombat 11:43 |

Gyakran halljuk, hogy az esküvő után az emberek eleresztik magukat. Aztán jöhet az edzőterem, a diéta vagy éppen a plasztikai sebész. Bizony, a súlycsökkentő műtét után érdeklődők 65 százaléka házas. De ennél sokkal rosszabb hír, hogy egy új tanulmány szerzői szerint a beavatkozás utáni fogyás esélye náluk nem túl jó - írja a Daily Mail. 

Az Ohiói Állami Egyetem kutatói tizenhárom, 1990 és 2014 között készült tanulmányt vizsgáltak meg, és arra voltak kíváncsiak, hogy a kapcsolat minősége, illetve a házasság és a súlycsökkenés milyen kölcsönhatásban áll egymással. A kiválasztott kutatások közül hat foglalkozott a fogyás és a házasság kérdésével, és négy tanulmány szerint a házas páciensek kevesebbet fogytak. A kutatások közül egyben 180 bypass műtéten átesett személyt vizsgáltak meg. Azt találták, hogy a házasságban élőknek 2,6-szor több esélyük van, hogy ne érjék el a céljukat egy évvel a műtét után se. Egy másik vizsgálatból pedig az látszik, hogy az egyedülálló páciensek 2,7-szer nagyobb eséllyel tartják be a műtét utáni diétát és edzéstervet.

shutterstock 144637796

Azt sajnos egyik tanulmány sem sikerült bizonyítania, hogy többet fogytak volna a házasok, 10 kutatásból pedig azt derült ki, a néhány párkapcsolat megromlott a beavatkozás után, a feleségek magabiztosságával egyenes ugyanis arányban nőtt a férjek elégedetlensége. De van remény, voltak kutatók, akik rákérdeztek a szexuális életre is, és ők azt találták, hogy a házasélet minősége javult.

Ferriby és Dr. Keeley Pratt, az Ohiói Állami Egyetem munkatársa mindebből azt a következtetést vonta le, hogy a családokat sokkal jobban részesévé kell tenni a folyamatnak, ha valaki úgy dönt, megoperáltatja magát, hiszen az ő támogatásuk is kell ahhoz, hogy a páciens elérje a kitűzött célt. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta