#ÉLETEM

Itt a kütyü, amivel könnyebben szabályozhatja indulatait

2016. január 28., csütörtök 21:29

Az önismeret hasznos dolog, a kihívásokhoz való jobb alkalmazkodás, a boldogabb, teljesebb élethez vezető út egyik kulcsa. Ahhoz pedig, hogy alaposabban megismerjük saját igényeinket, vágyainkat, hibáinkat, hogy jobban megértsük reakcióinkat, szokásaink szerepét, hogy jobban átlássuk saját hatásunkat az emberi kapcsolatokban és a másokkal való viszonyunkat, első körben tudatosságra van szükség, arra, hogy tisztában lássuk, mikor milyen érzelmek keletkeznek bennünk. Az érzelmi tudatossághoz fokozott belő figyelemre van szükség, és úgy tűnik, hogy a szociális kapcsolatokon, szakmai és önsegítő csoportokon túl ehhez a folyamathoz már más külső segítséget is felhasználhatunk. Például kütyüket. 

A Mashable friss posztjában akadtunk rá a Feelnek keresztelt eszközre, ami gyakorlatilag egy átlagos karkötőnek tűnő, de valójában az érzelmeinket pásztázó csuklópánt. A Feel a biometrikus mérések és a fizikai aktivitás alapján pásztázza aktuális érzelmeinket, és erről bluetoothon folyamatos üzeneteket küld app-párjának. A karkötő a bőr hőmérsékletéből, pulzusból és a galvános bőrreakcióból következtet stresszszintünkre és érzelmeinkre, az app pedig képes arra, hogy grafikonokat állítson elő érzelmi hullámzásainkból. Hogy mire jó mindez? Elvileg arra, hogy végignézzük hogyan változtak az érzelmeink egy nap folyamán, hogy kiderüljön melyek voltak a nap legstresszesebb és legnyugisabb pillanatai, hogy átlássuk milyen helyzetekben, milyen közegben, milyen társaságban hogyan éreztük magunkat. Vagyis a Feel segít abban, hogy tudatosabban átlássuk érzelmi reakcióinkat, hogy tanuljunk magunkról. 

kark
Fotó: myfeel.co

A kütyüt gyártó amerikai Sentio Solutions szerint a termékük arra jó, hogy megtanuljuk csökkenteni a stresszt. Ennek érdekében az app légzési és meditációs tippekkel lát el, beállíthatjuk rajta az érzelmi jóllétünkkel kapcsolatos céljainkat, és a vészhelyzetben a Feel rezgéssel jelzi, hogy mennyire kivagyunk. Az eszköz előreláthatólag 2016 tavaszától kerül a piacra, és előrendelve 149 dollárba (43.465 huf), egyébként 199 dollárba (58.051 huf) kerül majd. 

Arról, hogy a kütyü a gyakorlatban mennyire lesz hasznos, hogy tényleg segíthet-e az érzelmek tudatosulásában, a személyes fejlődésben, fogalmunk sincs, ahogy arról sem, hányan fogják letépni magukról, amikor egy parkolóhelyért vívott gyilkos küzdelemben vagy a munkatársakkal folytatott vita kellős közepén vibrálni kezd a csuklójukon. Az ötlet mindenesetre érdekes, és a rendszeres alvást, edzést, egészséges étkezést támogató kütyük mellett nyilván simán van helye a piacon. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta