Ezzel a jóganadrággal nem lesz szüksége oktatóra vagy DVD-re

A profikat nézve a jóga könnyűnek tűnik, de aki kezdett már bele ebbe a mozgásformába, az tudja, hogy egy-két pozíciót nagyon nehéz megcsinálni az elején: figyelni kell, hova helyezzük a kezünket, mennyire fordítjuk el a csípőnket, illetve a hátunkat, ráadásul mindezt úgy, hogy ellazulunk. Valljuk be, elég nehéz ezt egyből összehozni - valószínűleg erre gondolt a Wearable Experiments is, amikor megalkotta a Nadi Smart névre hallgató jóganadrágot, ami rezeg akkor, ha azt észleli, helytelen a pozíciónk.

A nadrág az apró érzékelőket használja arra, hogy feltérképezze, milyen pozícióban vagyunk éppen, és apró rezgésekkel terel minket a megfelelő tartás felé - olvasható a Mashable oldalán. Szerencsére az ötletgazdák gondoltak arra is, hogy a jutalmazás se maradjon el: ha valaki helyes pózt vesz fel, akkor a nadrág egy - elég ijesztőnek tűnő - "omm" hanggal jelzi azt. A megálmodók, Billie Whitehouse és Ben Moir azt nyilatkozták, a ruhadarab a jelzések ellenére nem ront a jóga meditatív jellegén, sőt. „A legjobb benne, hogy nem kell egy képernyőt bámulni vagy egy másik ember hangjára figyelni tornázás közben, így semmi nem tereli el a figyelmet" - állítják. 

wearableexpermintes
http://wearableexperiments.com/nadi

A nadrágot egyébként az idei CES-en mutatták be (tudja, ez az a show, ahol többek között zenélő hűtőre is izgulhattak az érdeklődők), és májustól kezdik majd árulni. Állítólag 25 mosást bírnak ki, ami nekünk annyira nem tűnik soknak. A tervezőcég egyébként éppen egy olyan kosáron dolgozik, ami újratölti a gatyát , az egész művelethez pedig társul majd egy Android alkalmazás is. A ruhadarab egyébként külsőre semmiben sem különbözik egy átlagos nadrágtól, szóval nem kell attól tartania, hogy Terminátronak fogják hívni az ismerősei.

Oszd meg másokkal is!
Mustra