#ÉLETEM

Ezzel a jóganadrággal nem lesz szüksége oktatóra vagy DVD-re

2016. január 21., csütörtök 15:38

A profikat nézve a jóga könnyűnek tűnik, de aki kezdett már bele ebbe a mozgásformába, az tudja, hogy egy-két pozíciót nagyon nehéz megcsinálni az elején: figyelni kell, hova helyezzük a kezünket, mennyire fordítjuk el a csípőnket, illetve a hátunkat, ráadásul mindezt úgy, hogy ellazulunk. Valljuk be, elég nehéz ezt egyből összehozni - valószínűleg erre gondolt a Wearable Experiments is, amikor megalkotta a Nadi Smart névre hallgató jóganadrágot, ami rezeg akkor, ha azt észleli, helytelen a pozíciónk.

A nadrág az apró érzékelőket használja arra, hogy feltérképezze, milyen pozícióban vagyunk éppen, és apró rezgésekkel terel minket a megfelelő tartás felé - olvasható a Mashable oldalán. Szerencsére az ötletgazdák gondoltak arra is, hogy a jutalmazás se maradjon el: ha valaki helyes pózt vesz fel, akkor a nadrág egy - elég ijesztőnek tűnő - "omm" hanggal jelzi azt. A megálmodók, Billie Whitehouse és Ben Moir azt nyilatkozták, a ruhadarab a jelzések ellenére nem ront a jóga meditatív jellegén, sőt. „A legjobb benne, hogy nem kell egy képernyőt bámulni vagy egy másik ember hangjára figyelni tornázás közben, így semmi nem tereli el a figyelmet" - állítják. 

wearableexpermintes
Fotó: http://wearableexperiments.com/nadi/

A nadrágot egyébként az idei CES-en mutatták be (tudja, ez az a show, ahol többek között zenélő hűtőre is izgulhattak az érdeklődők), és májustól kezdik majd árulni. Állítólag 25 mosást bírnak ki, ami nekünk annyira nem tűnik soknak. A tervezőcég egyébként éppen egy olyan kosáron dolgozik, ami újratölti a gatyát , az egész művelethez pedig társul majd egy Android alkalmazás is. A ruhadarab egyébként külsőre semmiben sem különbözik egy átlagos nadrágtól, szóval nem kell attól tartania, hogy Terminátronak fogják hívni az ismerősei.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta