Edzőteremteszt: SmartFit, ha okosan akar edzeni

Év eleje óta futó sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket általában All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Tulajdonképp véletlenül botlottam a SmartFitbe, és még kicsit pampogtam is, hogy vajon eddig miért nem tudtam róla, hogy van egy ilyen hely a Király utcában, Majd hamar rájöttem, hogy azért, mert ez egy egészen új terem, alig egy hónapja nyílt. És nem a szokásos edzőteremről van szó, ugyanis itt nem súlyokkal felszerelt gépek várják az embert, hanem okosgépek. Persze az okostelefonok és okosórák meg okosmindenféle korában pedig ez már nem kéne meglepődni. Bár nehezen tudtam elképzelni, mi fog várni a SmartFitben, egy kis ízelítőt kaphattam barátom elmondásából, aki közel 20 évvel ezelőtt Amerikában járt olyan teremben, ahol egy központi gép állította be számára a súlyokat, ismétlésszámot, nehézségi fokozatot a terem összes gépén. Szóval az okosedzőterem mégsem olyan új találmány, de Pesten a SmartFit az első, ami ezzel próbálkozik.

A Milon márkájú gépek mind újak, elektronikus ellenállásúak, nagyon egyszerűen be lehet állítani a nekünk megfelelő paramétereket. Ebben az első, teljesen ingyenes alkalommal edző segít, aki végigkísér az edzésen, hogy mindent be tudjak gyakorolni, állítani. Én nagyon élveztem, hogy a gépek maguktól beállnak a méretemnek megfelelően, és az ellenállások is személyre vannak szabva. Legnagyobb szívás nekem egy edzőteremben a 160 centimre állítgatni mindent, aztán lepakolgatni a nagy súlyokat, meg keresgélni a kis súlyokat. Ez itt nincs, így aztán tényleg csak az edzésre kell koncentrálnom. (Az egész rendszer egy chipkártyával működik, melyre a személyes- és edzésadatok egyaránt mentve vannak, így automatikus az ülésbeállítás, a mozgástartomány- és ellenállás-szabályozás, valamint a teljesítménymérés)

Furcsa, hogy kevés gép van, tulajdonképp nyolcféle gyakorlatot kell két körben megismételni 36 perc alatt és kész is az edzés, mely állítólag annyira hatékony, mint egy másfél órás tréning. A gépek mozgáskontrolláló funkciójának köszönhetően elkerülhető a szabálytalan mozgás, a magas pulzusszám és a beállításokkal való bajlódás. Az ajánlások szerint heti kétszer érdemes ilyen okosedzésen részt venni, igyekszem majd tartani magam ehhez. Szórakoztató és tényleg praktikus így edzeni, és mivel nem vagyok testépítő, nekem ennyi gyúrás pont megfelel.

A Milon gépek mellett csoportos órák is vannak a SmartFitben, melyek szerintem a Király utca fiatal, trendi közönségéhez vannak alakítva, tehát alakformáló órákat, köredzéseket, TRX, hot iron és deepwork órákat, stretchinget találunk az órarendben. Én egy funkcionális köredzésre neveztem be és mivel még új a terem, abban a luxusban részesültem, hogy egyedül nekem tartott órát az edző, úgy éreztem magam, mint valami hollywoodi celeb. De ha többen lettünk volna, valószínűleg akkor is jól éreztem volna magam, jól felépített, kompakt óra volt.

Nekem összességében nagyon tetszett a SmartFit, mind a Milon gépekkel való edzés, mind a köredzés. Minden nagyon új, minden friss és tiszta, a teremben dolgozók lelkesek és kedvesek, szóval tényleg csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki ön is, milyen egy okosedzés vagy egy csoportos óra – a próba ráadásul teljesen ingyen van, szóval az sem tarthatja vissza, ha nincs AYCM-kártyája!

Cím: Budapest 1061. Király utca 8-10. Central Passage, 1. emelet

Honlapwww.smartfit.hu

Nyitva tartás: hétfő - péntek 6:30 - 22:30, szombat - vasárnap 8:00 - 20:00

Összességében így éreztem magam: 5/5 pont

Árak: Egyalkalmas fitneszbelépő 3000 forint, havi bérlet 18.900 forint, 10 alkalom 22.000 forint, fél éves bérlet 99.000 forint a Milon gépekre és csoportos órákra. Ha csak csoportos órákon szeretne részt venni, akkor 17.500 forint a havi bérlet és 1350 forint egy alkalom. További részletek itt!

L, XL-es és XXL-es All You Can Move kártyával is igénybe vehető a terem, de a Milon gépek használatáért még alkalmanként 800 forintot kell fizetni. (Havi 10.900 forinttól már látogatható a terem.)

Recepció: 5/5 pont

Terem berendezése, stílusa: 5/5 pont

Gépek állapota: 5/5 pont

Öltöző: 5/5 pont, szuper állapotban van

Tisztaság: 5/5 pont

Parkolás: a környéken fizetős este nyolcig (440 forint/óra). A SmartFit vendégeinek parkolási lehetőség áll rendelkezésükre a Central Passage mélygarázsában, 17.00 óra után 20% kedvezménnyel.

Ajánlanám-e ismerősöknek? Abszolút.

Szolgáltatások: Milon – egyedi azonosításra alkalmas okos fitnessgépek használata, csoportos órákon való részvétel, szauna használat

Extrák: A SmartFit Prémium bérlettel jár személyre szóló edzésprogram, dietetikai tanácsadás, 3 napos étrendi napló analízis igény szerint, fittségi állapotfelmérés (kéthavonta), edzés analitika (online letölthető vagy az edzővel a helyszínen közösen), ingyenes törölközőhasználat, napi egyszeri belépéssel 2 órán való részvétel

Hirdetés
Hirdetés
Oszd meg másokkal is!
Mustra