#ÉLETEM

Nem találja ki, kik esznek a világon a legtöbbet

2015. november 13., péntek 19:30

Semmi sem bizonyítja jobban a modern világ változatosságát (nevezzük inkább elborultságnak?), mint az elfogyasztott kalóriák számát országonként bemutató grafikon. Részletek a hajtás után! 

Míg a világon 600 millió elhízott ember él, addig paradox módon, 805 millió ember krónikusan alultáplált, és ugyan korábban az elhízás inkább csak a nyugati világ civilizációs problémája volt, már az ázsiai térségekben is hódít ez a népbetegség - írja az IFLScience.  

asset-4-Calorie-Intake.png
Fotó: recoverybrands.com

Egy átlagos férfinak egyébként 2500 kilokalóriára lenne szüksége naponta, míg egy átlagos nőnek 2000 kilokalóriára, Nyilván  mondanunk sem kell, hogy a gyakorlat a nyugati ország túlnyomó többségénél ezt az értéket bőven meghaladja, az azonban elég meglepő, hogy a kalóriafogyasztási lista élén sógorunk, Ausztria áll 3769 elfogyasztott kilokalóriával naponta, és a sor az Egyesült Államokkal, Törökországgal és Belgiummal (értsd a csokoládé hazája) folytatódik. 

asset-5-Calorie-Intake-Over-Time.png
Fotó: recoverybrands.com

A grafikonban szereplő országok adatai azt is jól mutatják, hogy az elfogyasztott kalóriák száma drasztikusan megnőtt 1961 és 2011 között, ami az étkezési szokások változásának ékes bizonyítéka. A kutatás az OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) jelentéséből származik, ami a globális egészségi, táplálkozási és orvosi ellátási trendeket vizsgálja meghatározott országokban, ezt később a Recovery Brands vizuálisan is ábrázolta. Fontos tudni, hogy a tanulmány csak az OECD tagállamainak a helyzetét vizsgálta, így az afrikai, ázsiai és a dél-amerikai országok nagy többsége ebben a tanulmányban nem vett részt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta