Már most utálja, hogy jön a tél? Csobbanjon forró vízbe és már el is felejtette!

Szerencsére a farkasordító hideg még nem érkezett meg, de a fákról szorgalmasan hulló levelek és a ködös reggelek már jelzik, hogy hamarosan komolyan beköszönt a tél. Összegyűjtöttünk pár forróvizes célpontot, ahová a hideg hónapokban felüdülés lesz elutazni. Akár romantikus fürdőzésre, akár családi csúszdás megőrülésre vágyik idén télen, olvasson tovább.

Pároknak

Október végén, a hosszú hétvégén személyesen is teszteltük, és tényleg nagyon, de nagyon rendben van a Kempinski lánc Csorba-tó mellett található szállodája. Érkezéskor üdvözlő pezsgővel várnak a pattogó tüzű kandalló mellett a előcsarnokban, a személyzet udvarias, ugyanakkor nagyon kedves, a reggeli pazar, a wellness pedig maga az álom.

Már amikor nem a kiskorúak vannak többségben, mert az nem kicsit ront a hely romantikafaktorán. Szerencsére őket este nyolckor kiterelik, és csak a felnőtteké a nagyméretű jakuzzival, élményelemekkel turbózott úszómedencével, szaunával, kristálycsillárokkal és elegáns kanapékkal berendezett részleg. Ja, a legjobbat nem is mondtuk még: a kilátás valami fantasztikus innen, a Csorba-tó és a környező hegyek panorámájában gyönyörködhetünk fürdőzés közben. Ha tovább olvasna az épületről, ide kattintson korábbi cikkünkért.

Toszkána mindig romantikus célpont, de kivételesen nem a képeslapra illő táj és a borospincék miatt ajánljuk, hanem a kevésbé ismert, ám annál nagyszerűbb termálfürdői miatt. Fedezzék fel közösen az ingyenesen látogatható Saturnia hőforrást, ahol a természet alkotta kőkádakban élvezhetik a dolce vitát. Szintén népszerű forrás a Bagni di Petriolo, ami már a rómaiak idejében is működött, majd a Medici család egyik kedvence volt. A látvány itt is páratlan: a régi római fürdő romjainak tövében fürdőzhetünk a természetes, 43 fokos termál medencében.

Inkább itthon maradnának? Próbálják ki a páros hamam gyönyöreit! Mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy szánjon legalább fél napot a programra. A törökfürdő nem arról szól, hogy két találkozó vagy között beugrunk egy kicsit és relaxálunk egy keveset. Mentálisan is fel kell készülni rá, és az a tapasztalatunk, hogy "le is kell jönni" róla, mert az ember teljesen más hullámhosszra tud kerülni tőle. Szóval minél hosszabb egy hamam-kezelés, annál jobb. Tényleg olyan, mint egy rituálé. Élménybeszámolónkat és az itthon ilyen kezelést kínáló helyeket itt találja!

Az építészet rajongóinak

Megszállottan rajong az építészetért, de jólesne egy kis fürdőzés és szaunázás is? Peter Zumthor híres svájci fürdőjét, a természetbe belesimuló Therme Vals-t, Hundertwasser színpompás osztrák wellnessfaluját Bad Blumauban és Frank Gehry vinoterápiás központot rejtő összetéveszthetetlen stílusú spanyol hoteljét feltétlenül meg kell néznie egyszer. (Galériánkban láthat róluk képeket ízelítő gyanánt.)

Családoknak

Kisebb gyerekekkel útnak indulóknak a magyar családok kedvenc határmenti élményfürdőjét, a Sonnenthermét ajánljuk. A Lutzmannsburgban (magyar nevén Locsmánd) található fürdőkomplexum mindent tud, amitől egy család jól fogja magát érezni. Van külön bébivilág, a nagyobbakat pedig óriási csúszdák várják, de e a nyugalomra vágyó felnőttekről sem feledkeztek meg, ők a hangulatos szaunarészlegben tudják kipihenni az egész napos szórakoztatás fáradalmait. 

Münchentől nem messze, Erdingben működik Európa legnagyobb csúszdaparkja, melynek Galaxy névre keresztelt részlege a kamaszokat és szüleiket is simán elszórakoztatja napokig. Húsz csúszdát találunk itt, három kategóriában: ezek a családi, a kaland és az extrém. Ha elég volt a csúszásból, természetesen itt is van klasszikus, pihentető fürdőrészleg és szaunák is.

Ha inkább itthon maradnának, mi az Aquapolis Élményfürdőt ajánljuk Szegeden. Tavaly két gyerekkel teszteltük, és maximálisan elégedetten távoztunk. A létesítmény büszkesége a harmincméteres toronyból induló, lifttel megközelíthető 272 méter hosszú, zárt óriáscsúszda – ez Európa egész évben üzemelő vízi testcsúszdái között a leghosszabb.

Persze vannak kisebb csúszdák is, így például egy rövidebb beltéri kamikaze vagy a különleges hagyma alakú csúszda. Ezek mellett sodrófolyosóval, gejzírekkel, vízi barlanggal és vízfüggönnyel szórakoztató nagy medencét is találunk. A kisebbeket egy aprócska gyerekmedence várja két bébicsúszdával. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra