#ÉLETEM

Végre kiderült, hány fokos vízben zuhanyozni az ideális

2015. október 22., csütörtök 09:20

Most, hogy egyre többször marad 20 fok alatt a napi maximum, nincs is jobb érzés, mint egy hosszú forró fürdő vagy zuhany a nap végén. De vajon mi az a hőfok, amivel még nem ártunk a bőrünknek? Ennek járt utána a Women's Health is, aki egy szakértőt kérdezett meg a témáról.

Sejal Shah, New Yorkban élő bőrgyógyász szerint az ideális víz se lefelé, se felfelé nem tér el a langyostól. Bár kőbe vésett szabály nem létezik arra, hogy fokosnak kéne lennie a víznek, a legtöbb doktor (és Shah is) egyetért abban, hogy 43 fok alatt kell maradni. Mivel valószínűleg nem hőmérővel jár fürdeni, ezért talán kicsit segíthet az, hogy ha nem annyira kellemes a vízben ázás és/vagy kipirosodik a bőre.

Fotó: Paramount Pictures / Europress / Getty

„A forró víz megfosztja a bőrt a természetes (külső) olajrétegtől, emiatt száraz lesz és viszkethet is, sőt, hosszú távon ez a rossz szokás ekcémához is vezethet" – nyilatkozta Shah, aki hozzátette, akkor sem járunk jobban, ha bár alacsonyabb hőmérsékletű vízzel, de hosszabb ideig zuhanyzunk. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a hajunknak, fejbőrünknek sem tesz jót a forró víz. 

Soroljuk még? Gondolta volna például, hogy a forró víz akár szédülést is okozhat, mert a túlzott hő miatt leesik a vérnyomásunk? Pedig igen, és valószínűleg ön sem szeretne elájulni a zuhany alatt. Hogy ne csak ijesztegessünk, Shah egy gyakori tévhitet is eloszlatott: a forró zuhanytól rákot nem lehet kapni, és annyi pozitívuma van, hogy kitágulnak tőle a pórusok, így könnyebb kitisztani őket. De ehhez persze nem kell forró zuhany, az arc gőzölése is megteszi. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta