#ÉLETEM

9+1 étkezési szabály világutazóknak

2015. október 4., vasárnap 09:10 |

Nem tudjuk, hogy vannak vele, de mi szeretjük a külföldi kultúrákkal kapcsolatos érdekességeket. Éppen ezért örültünk, hogy belefutottunk a Wimdu blogon egy olyan infografikába, ami tíz ország (másoknak talán furának tűnő) étkezési szokásait mutatja be. A listán helyet kapott a mi sörkoccintással kapcsolatos tilalmunk is, de többek között az is kiderül, hogy Angliában nem illik evőeszközt használni a spárga elfogyasztásához. Még több érdekesség a hajtás után!

A külföldre történő utazások előtt illik felkészülni – és ennek része az is, hogy utánanézünk, mit szabad és mit nem az adott országban. Ebben segíthet az alábbi ábra is, amiből megtudhatjuk, hogy Franciaországban nem illik az ölünkben pihentetni a kezünket, alkarunak/csuklónknak az asztalon kell nyugodnia ha éppen nem eszünk, Németországban a vágás helyett elvileg villával kéne összetörni a krumplit, Nagy-Britanniában kézzel eszik a spárgát, Spanyolországban pedig nem ildomos rögtön az étel befejezése után felállni az asztaltól.

Fotó: Tim Graham / Europress / Getty

Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy az 1848-49-es szabadságharc véres leverése óta nem koccint sörrel a magyar (elvileg csak 150 évig, de van, aki még mindig tartja), de azt vajon gondolta volna, hogy Mexikóban evőeszközök helyett a kezét illik használnia a tacoevésnél? És itt nincs vége, Grúziában egyszerre kell ledönteni a bort a nagyobb összejöveteleken, ha sorakoznak a tósztok, Japánban igazi bunkóság a rizskupacba állítva hagyni az evőpálcikáját, Koreában ne egy, hanem két kézzel fogja meg az ételt, amit önnek adnak, Thaiföldön pedig ne akarja villával a szájához emelni a falatot – azt csak arra használja, hogy rákotorja vele az ételt a kanálra.

Mi egyébként már csak azt várjuk, mikor jelenik meg ilyen illemtankönyv, amiben írnak arról, hogy szükséges-e megvárni, amíg a társaság befejezi az előétel beinstagrammozását vagy egyáltalán hagyhatjuk-e a telefont az asztalon evés közben.

Fotó: Wimdu.com

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta