Párosan szép az ősz: 4 romantikus tipp

A tarka faleveleknek, az indián nyár simogató napsugarainak, a hangulatos boros rendezvényeknek köszönhetően az ősz alapjáraton is romantikus időszak. Pár jó programötlettel pedig tovább emelheti az évszak összebújás-faktorát.

Vízparti romantika

A strandszezonon ugyan éppen túl vagyunk, de legalább ennek köszönhetően jóval csendesebbek, romantikusabbak a hazai tavak, folyók partjai. A regénybe illő szerelmi történetekkel büszkélkedő múltú Balatonnál például az utószezonban is nyitva tartó, kiváló éttermeket és borteraszokat talál. A Fertő-tónál a szőlőben tekerni, majd a naplementében a gazdag madárvilágot figyelni szuper páros elfoglaltság.

Homola borterasz
Homola borteraszBagi Péter / Homola Pincészet/Facebook

A festői Dunakanyarban pedig egy igazán egyedi programra viheti el szíve választottját: a szeptember 19-i hétvégén Sárkányfesztivált tartanak. A zebegényi fesztiválon a sárkányeregetésen túl lesz sárkánykészítő-műhely, vetélkedők, koncertek, de még jógaóra is – mindez két napon keresztül teljesen ingyen.

A gyerekek pancsolnak, a szülők romantikáznak

Színes családi programok Magyarország első családbarát szállodájában! Töltődjenek fel az őszi szünet ideje alatt a Kolping Hotelben: gyerekkoncert, tökfaragás várja vendégeinket a sok-sok kreatív foglalkozás mellett, és érdemes lesz ellátogatni szépség- és egészségközpontunkba is, ahol minden generáció tud választani wellness kezelésekből, ráadásul a szülők akár egyszerre is kikapcsolódhatnak! (X)

Boros programok minden mennyiségben

Ha mindketten szeretik a bort, itt az idő, hogy ellátogassanak egy meseszép borvidékre romantikázni, de akár csapatépítő jelleggel a szüretben is részt vehetnek, vagy a dűlőtúra zseniális intézményével is megismerkedhetnek.

Dűlőtúra piknikkel fűszerezve
Dűlőtúra piknikkel fűszerezveSzent Tamás Pincészet

Szegeden szeptember 16-án kezdődik és 20-án ér véget a Dóm-téren a Bortér. Szekszárdon szüreti fesztivált tartanak szeptember 17-től, Villányban pedig Bordalfesztivál lesz szeptember 25-27-én. A hazai boros rendezvények sorát a Móri Bornapok zárják október elseje és negyedike között. Ha pedig inkább külföldre menne, a legszebb közeli külföldi borvidékekről itt, a legbulisabb borfesztiválokat itt találja.

Kényeztetés a wellnessben

Ahogyan egyre csípősebbre fordul az idő, úgy kezdünk el egyre jobban vágyakozni a termálvizes jakuzzik és szaunavilágok iránt. Ha a boros programokat és a wellnesst ötvöznék, próbálják ki egy páros testkezelés, masszázs vagy fürdő keretében a vinoterápia jótékony hatásait

Párban a kádban
Párban a kádban. Photobank / Northfoto

Ha különösen romantikus helyszínt keresnek az őszi randihétvégéjükhöz, tegyenek próbát a mátraházi Ózonnal, ahol a kültéri jakuzziból és a panorámaszaunából is a Kékesre látni, vagy éppen a Spirit Hotellel, mely ovális ággyal tunningolt szobákkal és buja hangulatú gyógyfürdő-részleggel csábítja a párokat.

Páros wellness Sárváron

Sárvár kiváló úti cél, ha párunkkal együtt szeretnénk egy kicsit elvonulni. A meleg vizes medencékben pihenve minden nap este 10 óráig élvezhetjük a csendes zóna nyugalmát, a wellness központban kényeztethetjük magunkat egy páros masszázs, vagy egy páros aromaolajos kádfürdő során. Romantikus séták ideális helyszíne az Arborétum, a Rába part vagy a csónakázó tavak környéke. (X)

Éjszakai izgalmak

A badacsonytomaji Tourinform iroda szeptember 26-i túráján az éjjeli baglyok közt sétálva gyönyörködhetünk a tavon visszatükröződő csillagos égben, és a sejtelmesen kivilágított déli-partban. Ha régóta készül egy bombabiztos romantikus meglepetésre, vagy csak szeretne egy kicsit elmélyülni a gondolataiban, jobb helyet nem is választhatna erre. Túracipőt fel, és legyen hatkor Badacsonyban, a Szegedy Róza-háznál. A túra ingyenes, ide kattintva tud jelentkezni rá.

A dinnyési Várpark
A dinnyési VárparkFacebook / Várpark - Dinnyés

A Velencei-tónál október 3-ra pedig a dinnyési Várparkot ajánljuk, ahol egy izgalmas, interaktív történelemóra keretében ismerkedhetnek a középkori magyar várak építészetével és történetével. Ezen a napon a parkot estére is kinyitják, és kivilágítják a várakat, amitől még misztikusabbá válnak a fából és kőből épült makettek.

Oszd meg másokkal is!
Mustra