Fehérneműre vetkőzött, hogy kiálljon az étkezési zavarosokért

Nem mindennapi dologgal szerette volna megmutatni Jae West, hogy kiáll azok mellett, akiknek étkezési vagy önbecsülési zavarai voltak és vannak. A nő London egyik forgalmas pontját, a Piccadilly Circust választotta, hogy egszabaduljon a ruháitól és bekötött szemmel arra buzdítsa az embereket, hogy rajzoljanak egy szívecskét a testére.

Annak ellenére, hogy rendkívül erős, az említett kisfilmet még nem igazán kapták fel: jelenleg alig 70 ezer megtekintésnél jár. A másfél perces videó mellé egy blogbejegyzés is készült, ahol West osztja meg a tapasztalatait. „Amikor egy fehér táblával és filctollakkal az egyik kezemben, kendővel a másikban kiléptem a Piccadilly Circusre, elképesztően sebezhetőnek éreztem magam. Vasárnap volt, ebédidő. Számos különböző kultúrájú embert láttam és aggódtam is amiatt, hogy kellemetlenül érinti majd őket a fehérneműs látványom" – kezdi a posztot a nő. „Bár bekötöttem a szemem, úgy is éreztem magamon az emberek tekintetét. Aggódtam, hogy senki nem rajzol majd szívet a testemre és csak nevetség tárgyává válok majd" – tette hozzá.

A beszámolóból kiderült az is, hogy a nő minden percet egy órának érzett és bár a legtöbb ilyen akciónál mindig van egy-két beépített ember a tömegben, ők most mindketten filmeztek, így West teljesen magára maradt és csak a tömegre számíthatott. Szerencsére nem kellett sokat várnia és meg is érkezett az első ember, utána pedig – ahogy lenni szokott – egymást követték a jelentkezők és szimpatizánsok. „Az egyik legmegindítóbb pillanat az volt, amikor egy apa mesélte a gyermekeinek, hogy éppen mit csinálok. Elmagyarázta nekik, hogy mindenkinek úgy kéne szeretnie és elfogadnia magát, ahogy van. Ha mindenki így élne, a világ is egy teljesen más hely lenne" – írta West. A videó végén egyébként kiderül: egy 2012-es felmérés szerint a felnőttek 60 százaléka szégyelli azt, ahogy kinéz.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra