10+1 trükk ami jól jöhet a Szigeten

Itt a Sziget, meg a nyárból még hátralévő néhány fesztivál, így jól jöhetnek a Cosmopolitan trükkjei. Azt már tudja, hogyan kell sört nyitni egy átlagos női retikül tartalmának szinte bármelyik elemével, de a következőket is éppúgy használhatja, ha nyaral vagy bulizik, vagy e kettő keverékét műveli. Nem lesznek sorsfordító megoldások, de van köztük olyan, amitől az ember a fejére csap, hogy miért is nem jutott előbb eszébe.

1. Megvan az, amikor bulizni indul és szíve szerint nem vinne magával táskát? Akkor itt a megoldás: rejtse a pénzét vagy bankkártyáját a telefon és a tok közé.

2. Sár, eső, buli? No problem. Helyezze a telefonját egy visszazárható műanyag szendvicstartó zacsiba és használja úgy. Oké, nem túl esztétikus, viszont nem lesz a végletekig mocskos, és persze nem ázik el a kütyü.

Mohai Balázs

3. Vesztette már el a telefonját? Szívás a köbön, ráadásul ha zárolva van a képernyő, a becsületes megtaláló még vissza sem tudja adni. A megoldás pofonegyszerű: írja be a jegyzetei közé, kit és milyen módon kell ilyen esetben elérni, nyomjon egy screenshotot, majd helyezze ki háttérképnek.

4. Bár már egyre több offline is használható térkép van, ha screenshotolja az útirányt, és csak előveszi, amikor szükség van rá, akkor egyrészt nem kell hálózatot használni - ami ugye roaming díjjal számolva hatalmas összeg lehet -, másrészt nem merül olyan gyorsan a telefonja.

Marjai János

5. Ismerős, amikor bolyong egy idegen városban, mert képtelen megtalálni, hova rakta le a kocsiját? Fotózzon le egy közelben lévő boltot, ne adj isten az utcatáblát, hogy tutira viszontlássa az autóját.

6. Tölti a telefonját, de nincs ideje várakozni, míg életre kel? A megoldás, ha lekapcsolja a wifit és a netet is, sőt, ha nem vár hívást, akár repülőgép üzemmódba is teheti a kütyüt, hogy gyorsabban feltöltsön.

7. Ha az a perverz gondolata támad, hogy szelfibottal megy fesztiválozni, (a Coachellán már betiltották!), és a színpadot akarja fotózni, akkor használja ahhoz a szelfibotják, hogy ne csak az ön előtt állók telibevakuzott fülei és fejebúbja legyenek a képeken, hanem a színpad és a fellépő maga.

8. Szeretne egy normális képet kedvencéről? Állítsa a kamerát sorozatlövésre, egy tuti jó képe biztos lesz. Ráadásul a ha Androidot használ, akkor nagyon jó gifeket csinál belőle (akár akarja, akár nem).

9. Ha valami olyat akar fotózni, amit nem a részletgazdagsága miatt akar megmutatni, használja az előlapi kameráját a hátlapi helyett. Bár úgyis mindent szétfilterez mindenki, úgyhogy használja amelyiket akarja.

10. Megvan, amikor egy kézzel küzd azért, hogy eltalálja az exponálógombot a telefonján? Használja helyette a hangerőszabályozó gombot! Fel vagy le, teljesen mindegy - a dolog működik.

Marjai János

10+1: Hasonlóan jó megoldás, ha megtalálja a megfelelő szöget és exponálna, de nem akarja mozdítani a karját - igazi first world problem, nem?- akkor a fülhallgató hangerőszabályozójával is tudja  ugyanezt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek