Mit csináljon, ha nem futja idén nyaralásra?

Itt az augusztus, úgy tűnik, mindenki nyaralni van, aki pedig nem, az éppen oda készül. Önnek viszont se pénze, se ideje, hogy idén a vakációzók táborát gyarapítsa? Sebaj, vegyen ki pár nap szabit, és szervezzen magának programot otthon! Szabadnap hiányában pedig valósítsa meg ugyanezt a következő hétvégén. Azt persze nem állítjuk, hogy az alábbi tippekhez ne kéne pénz, viszont tény, hogy egy nyaralásnál jóval olcsóbb lesz a dolog.

Váltson otthon is nyaralóüzemmódba!

Nem tud elutazni? Pár aprósággal otthon is lehet szállodai hangulatot teremteni. Húzzon tiszta ágyneműt – lehetőleg fehéret, mint a hotelekben – és reggel lelkiismeret-furdalás nélkül lustálkodjon, amíg csak jólesik.

Northfoto

Ébredés után csináljon rántottát, süssön mellé bacont, és igyon egy nagy pohár finom narancslevet – az egyik legjobb dolog a nyaralásban a szállodai reggeli, ne sajnálja magától. Nap közben válasszon az alábbi programok közül, este pedig zárja a napot könnyű vacsorával, és egy pohár friss rozéval az erkélyén vagy teraszon (már ha van). Tisztára, mint egy nyaralás!

Szokatlan programok

Próbáljon ki olyan programokat, amik eddig talán eszébe sem jutottak. Ha nem fájdítja a szívét túlságosan, menjen ki a reptérre, és nevezzen be egy reptérlátogatásra. A szórakoztató program során szakavatott reptéri idegenvezető kalauzolja a csoportot, közelről megnézheti, hogyan szállnak le a gépek, és kis szerencsével fényűző magángépeket is láthat. A programot az Aeropark meglátogatása zárja, ahol régi repülők, szimulátor és sok érdekes sztori várja. Tökéletes program egy nyári délutánra gyerekekkel, párban vagy akár egyedül is.

mimi / Travelo

A balatoni nyárhoz szigorúan hozzátartozik a kertmozizás, ennek hiánya az egyik legnagyobb veszteség, amit át kell élnünk, ha nem tudunk elszabadulni a városból. Eddig legalábbis így volt. Azonban a Hajógyári-sziget hatalmas golfpályáján, a Golftanyán megnyitott a város első kertmozija, ahová minden kedden kiülhet egy pohár fröccsel és a szabad ég alatt nézheti a kedvenc filmjeit. Az élményt még tovább turbózhatjuk egy helyben összeállított piknikkosárral, amibe azt tesznek nekünk, amit csak akarunk, a csokis keksztől a lazacos bagelig. A 2000 forintos jegyárban egyébként már eleve benne van a pattogatott kukorica és egy pléd is. Ha pedig a film után megjön a kedve egy kedd esti bulihoz is, ki sem kell tennie a lábát a golfpályáról, a szervezők ugyanis a kertipartiról is gondoskodnak.

Városnézés Budapesten

Évek óta borzasztó népszerűek azok a városnéző séták, ahol egy új szemszögből ismerhetjük meg városunkat. Ilyenek például a külföldön pink walknak nevezett városnézések, amelyek a meleg és leszbikus közösség életének jellegzetes, vagy rég elfeledett helyszíneit mutatják be az érdeklődőknek. De van a Zwack család életének és az Unicum készítésének titkait bemutató túra, vagy éppen a pesti paloták izgalmas sztorijai köré szerveződő is.

De ha költséghatékonyak akarunk lenni, nem is feltétlen muszáj csatlakozni egy ilyen sétához – az is elég lehet, ha felfedezzük a város egy olyan pontját, ahol még sosem jártunk. Ha árnyas fasorokkal szegélyezett széles utcákat, századfordulós üdülőtelepi hangulatra vágyik, irány Budapest XVI. kerülete, azon belül is Ómátyásföld. Hasonló hangulatú, és építészetileg nagyon érdekes a XIX. kerületben található Wekerletelep is. Nyaljon egy fagyit és sétáljon egy nagyot – olyan érzés lesz, mintha elutazott volna!

Szabadstrandok a város közelében

Még mindig nem az igazi? Menjen el egy szabadstrandra! Új kedvencünk homokos plázsával a Velencei-tó Kapuja Velencénél. Modern, légkondival, ingyen wifivel és konnektorokkal felszerelt kényelmes vonatokkal, budapesti bérlettel 530 forintért elutazhatunk ide. Ráadásul az egész út nem tart tovább fél óránál. A vasútállomástól pár perces sétányira található strand pedig ingyenes, és nagyon szépen ápolt.

sisy / Indafotó

Fontos!

Ingyen strandolni jó, de bírságot fizetni nagyon nem az, úgyhogy érdemes tisztában lenni a vonatkozó jogszabályokkal. Minden tudnivalót megtalál itt.

Kiránduljon

Hazánk rengeteg csodaszép tájat rejt, csak egyszerűen nem tudunk róla. Ráadásul a főváros közelségében több remek kirándulóhelyet is találunk, így nem kell a friss hegyi levegőért sokáig utaznunk.

Drexler Szilárd / Geopark

A jól bevált Visegrád mindig kellemes célpont, de persze választhatunk valami új, izgalmas, kevesek által ismert helyet is. Ilyen rejtett kincs például a Novohrad-Nógrád Geopark, mely a világ első kezdetektől határokon átívelő geoparkja fantasztikus kőzeteivel és várromjaival.

Travelo tipp

Sokan hajlamosak megfeledkezni róla, hogy a nyári túrázásnak is fontos szabályai vannak. Ha ezeket betartjuk, kullancsok és vízhólyagok nélkül abszolválhatjuk a kalandot.

Oszd meg másokkal is!
Mustra