Már sötétben világító bicikli is van, nem is egy!

Mi sem bizonyítja jobban azt, hogy nemcsak maga a kerékpározás, de a kerékpáros biztonság is egyre inkább előtérbe kerül, mint az, hogy a múltkori Batmanszerű fényjelzés után most itt a világító bicikli. A sötétben foszforeszkáló tetoválások mintájára elkészített bringát több cég is árulja, a legolcsóbbért alig százezer forintot kell fizetni – tudtuk meg az Ozy.comról.

Egy 2011-es adatokat bemutató statisztika alapján több mint 48 ezer bringás szenvedett már valamilyen balesetet, és ezek közel harmada hajnali 4 és reggel 8 között történt. Éppen ezért kiemelten fontos és szükségszerű az, hogy a kerékpárral közlekedők is lámpákkal, macskaszemekkel, illetve esetenként fényvisszaverő ruházattal védjék magukat (és ezzel másokat is) a sötétben. Az AeroFix Cycles, a Pure Fix Cycles és a Mission Bicycle Compani is úgy döntött, hogy nem aprózza el a dolgot, és világítson inkább az egész bringa! Így sötétben világító bringát dobnak piacra, a legolcsóbb modell akciósan 250 dollár (kb. 71 ezer forint), de van 400 dolláros (kb. 115 ezer forint) és 1200 dolláros (kb. 340 ezer forintos) kerékpár is.

Kattintson, ha megnézné sötétben is!
Kattintson, ha megnézné sötétben is!Pure Fix Cycles

A Zulunak egyébként egyetlen napsütéses óra is elegendő ahhoz, hogy egy éjszakán át világítson, a biztonság pedig csak az egyik előny, mert képzelje el, milyen menő érzés egy ilyen szellemkerékpárral átszelni a várost. Ha most nincs felesleges százezre egy ilyen járműre vagy megtalálta már a kedvencét, akkor érdemes egy szempillantást vetnie a Volvo Lifepaint festékére, amivel szinte ugyanazt a hatást érheti el.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra