Még mindig nem döntött a nyaralásáról? Segítünk!

Gyerekkel indulna útnak? Külföldre vágyik? Vagy maradna inkább itthon? Legszívesebben csak a kilátásban gyönyörködne egy hétig a hotel medencéjéből? Vagy pont, hogy olyan helyre menne, ahol kirándulni, várost nézni és strandolni is lehet? Bármilyen legyen is álmai nyaralása, van egy jó tippünk mindenki számára.

Ha még mindig nem döntött az idei nyárról, lehet, hogy last minute útban gondolkodik. Ez esetben biztosan érdekli, mit mondtak az idei szezonról a magyar utazási irodák, cikkünket itt találja ebben a témában. És akkor most jöjjenek a konkrét tippek:

Külföld

Ha egyetért velünk, hogy pár nap után a legparadicsomibb helyen is elunja magát az ember, ha semmi mást nem csinál, csak a hasát sütteti, válasszon magának egy olyan szigetet, ahol a csodás strandok mellett rengeteg látnivaló várja, hogy felfedezze őket. Ilyen például Ciprus, Málta vagy éppen Szantorini is – bár utóbbi szigetre ne felejtsenek el megfelelő mennyiségű készpénzt magukkal vinni.

GettyImages-469636284 master
Tim Graham / Europress / Getty

Cipruson a délelőttöt a világörökségi pafoszi mozaikok közt töltheti, míg délután nem messze innen Afrodité szikláját úszhatja körbe. Máltán a délelőtti búvárkodást délutáni városnézés követheti, például a hangulatos fővárosban, Vallettában. Szantorinin a fekete, vulkanikus eredetű homokkal borított strandokon múlathatja az időt, este pedig a világ legszebb naplementéje várja a zegzugos képeslapvárosban, Oiában. További tippek itt.

Ha inkább hegyvidékre vágyik, fedezze fel például Salzburgot – a Muzsika hangja megjelenésének ötvenedik évfordulója pont jó apropót jelent. Vagy éppen utazzon el Svájcba, ahol pikk pakk kiléphet a komfortzónájából. Egy éjszaka kétezer méter magasan, felvonózás Svájc egyik legdurvább kötélpályáján, és egy szinte függőleges vonatút a hegy gyomrán át Európa legmagasabb vasútállomására. Kedvet kapott? Itt olvashat tovább a dologról.

Még mindig hezitál?

Böngéssze a Travelo utazási ajánlatait. A belföldi nyaralásokat itt, a városlátogatásokat itt, a last minute utakat pedig itt találja. Jó utat!

Nem is a konkrét célpont számít, sokkal inkább a hotel kényelme, érdekessége és az onnan nyíló kilátás? A szlovéniai Bledben gyerekkort idéző lombházakban lakhat, az Adrián világítótoronyba is költözhet, Amszterdamban pedig lakóhajón ringatózva élvezheti, ahogyan a többi turistát megeszi a sárga irigység. További tippeket itt talál. Ha pedig őrületes kilátásra, remek borokra és a világ egyik legjobb konyhájára vágyik, ezek közül a toszkán villák közül válasszon egyet.

Hotel Capo d'Uomo
Hotel Capo d'Uomo

A fentiek közül egyik tipp sem jön be? Azért, mert messzebbre menne, igaz nincs túl sok ideje? Pekinget akár három nap alatt is megnézheti. Ha pedig azért nem tetszenek az eddigi ötleteink, mert gyerekkel indulna útnak, ezt a cikket olvassa el arról, hogy mi az a tíz út, amit érdemes megtenni, mielőtt a gyerek tíz éves lesz.

Belföld

Jobban szeret belföldön nyaralni? Mit szólna Hévízhez? Kánikulában és esőben is élvezhető gyógytó, családi főzősuli és sportos városnéző programok várják az itt nyaralókat. És még a Balaton is közel van. Vagy őrületes kalandparkra, Európa egyik legmenőbb golfpályájára, és az ország második legnagyobb gyógy- és élményfürdőjére vágyik inkább? Irány Bükfürdő!

Sárvár – kaland, fürdőzés, élmény felsőfokon

Sárvár és fürdője méltán népszerű nyaralóhely. Óriási strand, fedett családi fürdő, izgalmas csúszdák és kalandpark várja a család minden tagját. 23 medence, 27 csúszda, amelyek együttes hossza több mint 283 méter! A csúszdákon kívül kalandmedencék, kalózhajó, vízi vár és vízi játszótér, hullámmedence kínálnak felhőtlen szórakozást. (X)

Bevállalós pároknak pedig azt ajánljuk, nevezzenek be a Felső-Tisza vidékére szervezett csillagtúrára, mely három folyót is érint: az első napon a Tiszával ismerkedik majd a csapat, másnap a Szamoson a sor, majd amikor már mindenki belejött a lapátolásba, a Túr zegzugos kanyarulatain folytatódik a túra. Vagy például próbálják ki Siófokon a SUP-jógát! A speciális jógapózokat egy széles törzsű szörfdeszkán egyensúlyozva kell végrehajtani, miközben a talpunkat nyaldossák a hullámok, a háttérben pedig hangdurum (egyfajta hangtál) szól. Ennél filmszerűbb talán már nem is lehetne az egész.

11151023 990109154341695 4488021430566469627 n
Facebook / SUP Yoga & SUP Fitness - Hungary, Earth Wind & Water

Ha pedig nincs elég ideje idén, szervezzen a hétvégékre kirándulásokat – így legalább a nyaralás illúziója meglesz. Például eredjen bárók és grófok nyomába, még Pest megyét sem kell elhagynia ahhoz, hogy csodát lásson.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra