#ÉLETEM

Megjött a menzeszem? Posztolom!

2015. június 24., szerda 15:23

Egy újabb hiánypótló lehetőség ütötte fel a fejét a Twitteren, ékes bizonyítékul arra, hogy az ember lánya még Azokon A Napokon sincs teljesen egyedül, hiszen megoszthatja fájdalmát a világhálón. Igen, tényleg arról van szó, hogy a LiveTweetYourPeriod hashtaggel ellátott fotóinkat bátran felrakhatjuk, hogy elmondjuk, nekünk most mennyire szar. 

A dolog rossz oldala, hogy elég undorító, a jó viszont, hogy esetleg kaphatunk benne hasznos praktikákat menstruációs görcsök fájdalmának enyhítésére. Persze ez a ritkább, sokkal inkább van szó nyöszörgő nőkről, akik gusztustalan fényképekkel támasztják alá, mennyire kivannak.

A #LiveTweetYourPeriod - mint azt a Huffington Post áldásos cikkéből megtudtuk - már november óta jelen van a neten, de most lett igazán felkapott, mert írt róla a New York Times is. Az írónő Jenna Wortham például azt mondja róla, azért nagyon hasznos ez a hashtag, mert segít "normalizálni, deszexualizálni és a helyére tenni lelkünkben azt a megújulási folyamatot, amit a menstruáció jelent." Hozzátette, ami egyeseknek egy közösségi panaszáradatnak tűnhet, tulajdonképpen egyfajta ellenállás a modernkori paradoxonnal szemben. "A közösségi média tele van hiperszexualizált képekkel, de az ilyen fotókat ritkán tartják olyan botrányosnak mint azokat a tartalmakat, amelyek bemutatják, hogyan valójában hogyan is műkődik a nők teste" - tette hozzá.  

A cikk szerint Amerikában amúgy három nőből kettő érez fájdalmat menstruációkor, és a nők mintegy 85 százalékánál jelentkeznek a menstruációt megelőző kellemetlen tünetek – úgyis mint enyhe depresszió, ingerlékenység, szorongás, puffadás, fáradtság vagy hasüregi fájdalom –, és persze nincs okunk feltételezni, hogy ezek a számok Amerikán kívül ne így alakulnának.

Nem szabad azonban azt sem elfelejteni, hogy a menstruációs görcsök hátterében sokszor komolyabb dolog is állhat. Az endometriózisról korábban itt és itt is írtunk már, ahogyan arra is adtunk ötleteket, mit lehet tenni, ha mégis sportolna azokon a napokon.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta