#ÉLETEM

40 felett mindenki több szexre vágyik

2015. június 19., péntek 09:08

Közel kétezren töltötték ki a 2015. január és április közötti időszakban a Webbeteg portálon futó kérdőíveket, amelyben többek között a 40 feletti emberek szexuális preferenciáira voltak kíváncsiak. Ebből kiderült, hogy mindkét nem több együttlétre vágyik és hogy több férfi szed potencianövelőt, mint ahogy azt a hölgyek tudják.

Boldogok a 40-es éveikben járok

A férfiak kétharmada (65%) nyilatkozott úgy, hogy elégedettebb lenne, ha többször bújhatna ágyba partnerével. Ha a korosztályokat nézzük, kiderül, hogy a 40 és 49 közöttiek a legelégedettebbek a szex gyakoriságával, ezzel szemben a 60 fölöttiek háromnegyede szívesen szeretkezne sokkal gyakrabban. (Ha nem sikerül, akkor pedig marad a pornó, ami elég kontraproduktív). A nőknek kicsivel több mint a fele (57%) válaszolta azt, hogy több szeretkezésre vágynak, bár minden tizedik (11%) soknak tartja a mostani mennyiséget. A férfiak és a nők válaszai alapján kiderült az is, hogy a párok mintegy harmadánál inkább a hölgyek nem vágynak már annyi szexre, mint korábban.

A férfiak jobban aggódnak a merevedési zavarok miatt

A vizsgálatban részt vevő férfiak a szex gyakoriságának akadályaként a legtöbben – összesen a megkérdezettek harmada – a különböző szexuális nehézségeket jelölték meg. Életkor szerinti elosztásban jól kirajzolódik, hogy a kor előrehaladtával egyre többen küzdenek szexuális problémákkal: amíg a 40 év alattiak hetedét akadályozzák a szexuális gondok, addig a 40-es, 50-es éveikben járó férfiak negyede nyilatkozott ugyanígy, a 60 fölöttiek esetén pedig már 36%-os arányban számoltak be nehézségekről. A nőknél a 40-49 évesek körében számoltak be a legtöbben szexuális nehézségekről, amely a menopauzával fellépő testi, valamint hormonális változásokra vezethető vissza.

GettyImages-129378727
Fotó: Universalimagesgroup / Europress / Getty

A legjelentősebb szexuális probléma a 40 fölöttiek életében a merevedési zavar: a megkérdezett férfiak többsége (52%-a) számol be róla, bár ebből 38 százalék nyilatkozott úgy, hogy komoly problémaként élik meg, hogy péniszük gyakran nem marad a közösülés végéig merev állapotban. Ezzel szemben a nők közel fele nem észlelt problémát, vagy nem tartja ezt zavarónak a szexuális együttlét során. A nők harmada szerint szerint jellemző ez párjánál, ugyanakkor csak negyedüket zavarja.

Érdekes, hogy míg a megkérdezett férfiak ötöde nyilatkozott úgy, hogy próbálkozott már potencianövelő gyógyszerrel segíteni a panaszain, addig a hölgyek csupán 13 százalékának van tudomása arról, hogy partnere próbált ki ilyen készítményt.

Nem akarnak nagyobb péniszt a férfiak

A köztudatban élő "méret-kérdés" a felmérés szerint nem szab gátat a kielégítő szexuális szokásoknak: a megkérdezett férfiak fele teljesen elégedett a pénisze méretével és csupán 4%-uk szeretne sokkal nagyobbat a mostaninál. A nők hárommnegyede teljesen elégedett partnere adottságaival, sőt az sem akadály, ha kicsit kisebb a méret a kívántnál.

   40 év feletti férfiak 40 év feletti nők
Rendszeresebb nemi élettel lenne elégedett 65% 57%
Teljesen elégedett az együttlétek gyakoriságával 26% 32%
Mi akadályozza az intenzívebb nemi életben? szexuális nehézségek (32%) partnere nem szeretné (30%) már nem kívánja a szexet (30%) partnerhiány miatt (23%)
Elégedett a saját/párja péniszének méretével? 50% 75%
A szexuális nehézségek megjelenése... a korral egyre gyakorib, 60 fölött 33% a változókorral jár, a 40-49 évesek 45%-a érintett
A merevedési gondok zavaróak számára az együttlét során 38% 24%
„A szex legfontosabb dolog, ami összetart egy kapcsolatot" 40% egyetért 29% egyetért
„A férfiak alapvetően poligám természetűek" 27% alapvetően egyetért 29% alapvetően egyetért
Próbálkozott-em már Ön/párja potencianövelő gyógyszerrel? 21 % igen 13% tud partnere gyógyszeréről

A felmérésből kirajzolódott egy igény, miszerint idősebb korban is rendszeresek legyenek a meghitt együttlétek, amelyek a párkapcsolat szerves részét képezik akkor is, amikor két érett felnőttről van szó. A vizsgálatból arra is fény derült, hogy a férfiak szerint a jó házasság, vagy a tartós párkapcsolat legfontosabb összetartó ereje az intimitás megőrzése. Ezzel szemben a megkérdezett nők számára az a fontos, hogy a szex akkor se kerüljön háttérbe, amikor átlépik a negyedik x-et, vagy épp a változókori átmenet miatt megváltoznak a testi-lelki igényeik.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta