#ÉLETEM

Köldökfogdosás helyett itt a mellmarkolás

2015. június 19., péntek 12:23

A múlt hét a kinai Twitternek, a Weibónak köszönhetőn a köldökérintés jegyében telt. Emberek tucatjai posztoltak magukról fotókat, amit vállukat kicsavarva, a hátuk mögé tekert karukkal fogdosták köldöküket, mondván, hogy egy ismeretlen amerikai tanulmány szerint aki elég vékony, az képes erre. Az őrület hatására nyilván egy csomóan álltak neki fogyókúrázni, a bölcsebbek meg nekikezdtek a karhosszabbító eljárások tanulmányozásának, de köldökös kihívás (belly button challenge) hivatalos társadalomkritikájaként most elindult a Boobs over belly buttons elnevezésű posztsorozat is - írja a Huffington Post. 

Thank you @galdalou you are insanely *** #boobsoverbellybuttons

A photo posted by curvykate (@curvykate) on

A köldök helyett cicik mozgalom arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy köldöközés helyett foglalkozhatnánk inkább a mellünk egészségével. Annak legalább több értelme van, tekintettel a mellrák kockázatára. Tök mindegy tehát, hogy valakinek elég vékony-e a dereka, elég hosszú-e a karja, az egészséges élethez tudatos egészségmagatartás, így például mellrákszűrésen való részvétel, a rendszeres önvizsgálat vezet. A kampányt egyébként egy brit fehérnemű cég, a Curvy Kate indította, és hatásukra rengeteg nő pakolt fel magáról a netre fehérneműben mellmarkolós fotókat. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta