#ÉLETEM

Igazságot a macskás videóknak!

2015. június 18., csütörtök 15:54

Macskás videókat nézni jó. Nem, nem felesleges időeltöltés, nem halogatás, nem munkaellenes béna alibi, hanem olyan elfoglaltság, ami kell a pszichénknek, csakúgy, mint a munkaidőbe iktatott alvás. Legalábbis ezt mondja róla a tudomány. 

tumblr noirkmfFts1t95h1uo1 400.gif

A Computers in Human Behavior nevű lapban publikált kutatás szerint ugyanis a macskás videók energiával töltenek fel és segítenek elűzni a negatív érzéseket. 

A kérdőíves felmérésben 7000 internetfelhasználó tulajdonságait, viselkedését, macskavideó-néző szokásait és ez utóbbi okát térképezte fel Jessica Gall Myrick minnesotai médiakutató. Az eredmények szerint a videók lejátszását követően a legtöbb ember reménytelibbnek, pozitívabbnak, inspiráltabbnak érezte magát, miközben a szorongás és a düh érzése általában csökkent bennük. Mondjuk az is kiderült, hogy ha a cicázás hátterében valójában a halogatás állt, akkor a lelkiismeret-furdalás és a bűntudat képes volt elnyomni a pozitív érzéseket. 

De miért kutatja ezt a témát egyáltalán bárki? Részeben azért, mert tele van a net macskás videókkal, részben pedig azért, mert rengeteget nézzük őket, így Myrick szerint „ha jobban meg akarjuk érteni az internet hatását az emberekre és társadalomra, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a legnépszerűbb internetes tartalmakat: nem hanyagolhatjuk el többet a netes macskákat!” Ráadásul most kaptunk még egy adalékot ahhoz, hogyan is találhatunk boldogságot a munkánkban. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta