#ÉLETEM

Hiába alszanak többet a nők

2015. június 10., szerda 12:07

A múltkori, napi bontású után újabb érdekes statisztikát közölt a Sleep Cycle, amelyből többek között kiderül az is, hogy a nők többet alszanak, viszont a férfiak boldogabban kelnek fel reggelente. Ha kíváncsi a régiós bontásra, olvasson tovább!

Az alkalmazást okostelefonra töltheti le (iTunes link itt, Android link pedig itt), az pedig éjszaka figyeli az alvási ciklusait (innen az app neve), és akkor ébreszti fel önt, amikor a leginkább éber. A kutatás mintája egyébként egész szép: több mint 940 ezer, 18-55 felhasználó adatait gyűjtötték be 2014. június 1-je és 2015. március 31-e között.

Az adatokból kiderült, hogy a nők mindenütt többet alszanak, mint a férfiak. A legnagyobb különbség Indonéziában (34,5 perc), Az Egyesült Arab Emírségekben (23 perc) és az Egyesült Királyságban (20 perc) van. A legtöbb időt a finn, a holland és a francia nők töltik alvással, a legkevesebbet pedig a japán, a dél-koreai és a szaúdi férfiak.

Hiába azonban a sok alvás, a férfiak mégis jobb kedvvel ébrednek reggelente – ez alól csupán három ország (Kolumbia, Portugália és a szomszédos Ukrajna) a kivétel. A legvidámabban a mexikói, a szintén szomszédos osztrák és a svájci férfiak ébrednek. A bal lábbal ébredés leginkább a japán, a dél-koreai és a finn nőkre jellemző.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta