#ÉLETEM

Nőknek rendez vitorlásversenyt Zsidró Tamás

2015. június 4., csütörtök 10:58

Zsidró Tamás forradalmi ötlete alapján rendezik meg az I. Kékharisnya Regattát július 11-én Balatonföldváron. A nőknek szóló verseny eredetét maga Zsidró Tamás mesélte el. „Tavaly nyáron a Balatonon vitorlázva figyeltem meg, hogy tízből nyolc hajón a hölgyek aktívabbak. Egy vitorláson, ha két fő a legénység, az rendszerint egy pár. És a szerepmegosztás úgy működött, hogy a férfi hátul állt a kormánynál és dirigált, a nő pedig rángatta-vonta a köteleket, húzta a vitorlát, csörlőzött” – ad képet tapasztalatairól a kiküldött sajtóközleményben a sztárfodrász.

Ebből a megfigyelésből származott az a következtetés, hogy a nők képesek kapitányi feladatokat is ellátni, ha ügyes mancsaftok. A versenyt azoknak rendezik meg, akik szabadidejükben vitorláznak, de nem indultak még versenyen. A szabálykönyv szerint minden hajón lehet egy férfi, de ezért hibapont jár. A célnál ún. Beauty-sziget várja a versenyzőket, lesz itt fodrász, körmös (önnek is gyakran van rá szüksége vitorlázáskor, ugye?) és koktélkeverő is, akik cider specialitásokkal dobja fel a délutánt. Brencsán Ábel, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport menedzsere elmondta, hogy az egyesület támogatja a rendezvényt, törekvéseikkel egybevág Zsidró ötlete. Női hajóosztályban olimpián, eddig nyolc magyar hölgy vett részt, és ma is hárman küzdenek a Riói olimpiára kijutást jelentő kvótáért, köztük Érdi Mária, aki 17 évesen több világ, és Európa-bajnoki címmel is dicsekedhet.

A jó hír, hogy a verseny bevételnek egy része jótékony célra megy, a Mellrákinfó Egyesületet támogatja majd a Kékharisnya Regatta. Halom Bori, az egyesület alapítója több mint 30 éve a vitorlás társadalom tagja és a Balaton szerelmese. Nem is kérdés tehát, hogy össze szeretné kapcsolni ezt a hobbiját társadalmi felelősség vállalásával. „Már két éve, hogy jelen vagyunk a Kékszalag versenyen, azt pedig álmodni is alig mertem, hogy egyszer egy kizárólag nőknek szóló vitorlás versenyen is ott lehetünk” – mondja az Mellrákinfó Egyesület alapítója, aki blogot ír a betegségről. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

OTTHONTÉRKÉP Ide költözött az Obama család a Fehér házból

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

MÁS TÉSZTA Alakbarát palacsinta

Van egy jó ötletünk, hogy jutalmazd meg magad egy isteni reggelivel, ami ráadásul még nem is terhelő, hiszen javarészt egészséges, izomépítő fehérjéből van.

STÍLER Csúcstechnika a tökéletes bikini titka

Ha jól választunk, és esetleg hajlandóak vagyunk egy kicsit többet költeni, sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. Lássuk, milyen a jó bikini!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta