Kerekesszékes útvonaltervezővel akadálymentesíthet

A múlt hétvégén tartották az idei Rehab Critical Mass figyelemfelhívó felvonulást a fogyatékossággal élők érdekeinek képviseletéért. Emellett a rendezvényen egy újfajta mobilalakalmazást a Route4U - Gurulj Szabadon!-t is bemutatták. A Seed Star Battle győztes csapata, a Route4U egy új, közösség alapú mobilalkalmazást dobott piacra, aminek a segítségével a kerekesszéket használók könnyedén feltérképezhetik az útfelület különböző hibáit, és saját igényeikre szabva, naprakész, akadálymentes útvonaltervet készíthetnek magunknak. 

11225175 696806563782377 4484031852340893630 n
Route4U

A program készítői szerint ez egy olyan ingyenes,androidos okostelefonokra letölthető alkalmazás, ami a hozzá tartozó weboldallal kiegészülve egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a kerekeken guruló járművet használók életét. Használat közben az applikáció a telefonban található érzékelők segítségével feltérképezi az útfelület hibáit, a lejtőket, és a járdaszegélyeket. Ezen adatokból aztán olyan, személyre szabott, és akadályoktól mentes útvonalakat tervez, melyek követése során biztosan nem érnek minket kellemetlen meglepetések. Az alkalmazást akkor is érdemes lesz elindítani, ha kerekesszékkel már jól ismert útvonalon közlekedünk, mivel egy gomb megnyomásával automatikusan friss adatokkal segítjük a közösség zökkenőmentes közlekedését. Az appon belül az útközben észlelt akadályok lefotózása és megosztása is lehetséges, melyek ezután az összes felhasználó számára láthatóvá válnak a térképen. 

A fejlesztők és a már aktív felhasználók célja, hogy minél többen telepítsék és használják az alkalmazást és a nagyobb közösség gyorsan tökéletesítse a térkép adatbázist, és jusson közlekedésünket segítő egyre több magyarországi településen egyre pontosabb információk birtokába. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek