#ÉLETEM

Kerekesszékes útvonaltervezővel akadálymentesíthet

2015. május 24., vasárnap 14:49

A múlt hétvégén tartották az idei Rehab Critical Mass figyelemfelhívó felvonulást a fogyatékossággal élők érdekeinek képviseletéért. Emellett a rendezvényen egy újfajta mobilalakalmazást a Route4U - Gurulj Szabadon!-t is bemutatták. A Seed Star Battle győztes csapata, a Route4U egy új, közösség alapú mobilalkalmazást dobott piacra, aminek a segítségével a kerekesszéket használók könnyedén feltérképezhetik az útfelület különböző hibáit, és saját igényeikre szabva, naprakész, akadálymentes útvonaltervet készíthetnek magunknak. 

11225175 696806563782377 4484031852340893630 n
Fotó: Route4U

A program készítői szerint ez egy olyan ingyenes,androidos okostelefonokra letölthető alkalmazás, ami a hozzá tartozó weboldallal kiegészülve egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a kerekeken guruló járművet használók életét. Használat közben az applikáció a telefonban található érzékelők segítségével feltérképezi az útfelület hibáit, a lejtőket, és a járdaszegélyeket. Ezen adatokból aztán olyan, személyre szabott, és akadályoktól mentes útvonalakat tervez, melyek követése során biztosan nem érnek minket kellemetlen meglepetések. Az alkalmazást akkor is érdemes lesz elindítani, ha kerekesszékkel már jól ismert útvonalon közlekedünk, mivel egy gomb megnyomásával automatikusan friss adatokkal segítjük a közösség zökkenőmentes közlekedését. Az appon belül az útközben észlelt akadályok lefotózása és megosztása is lehetséges, melyek ezután az összes felhasználó számára láthatóvá válnak a térképen. 

A fejlesztők és a már aktív felhasználók célja, hogy minél többen telepítsék és használják az alkalmazást és a nagyobb közösség gyorsan tökéletesítse a térkép adatbázist, és jusson közlekedésünket segítő egyre több magyarországi településen egyre pontosabb információk birtokába. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta