#ÉLETEM

A nap legjobb videójában az idősek is bugiznak

2015. május 20., szerda 11:46

A Kiehl's amerikai kozmetikai márka nevéhez fűzödik az Act Any Age (magyarul talán Viselkedjen bármelyik kornak megfelelően) elnevezésű kampány, amelynek keretében azt kérték a résztvevőktől, hogy ne törődjenek a valós korukkal: táncoljanak úgy, ahány évesnek érzik magukat! A bőrápolással foglalkozó cég videót is készített a projekthez, amelyre a Designtaxi oldalán bukkantunk. Bár az ötlet nem egyedi, a végeredmény mégis nagyon szerethető lett.

A kampányt Ellen Linger harvardi pszichológus professzor 1981-es kísérlete inspirálta. A koncepció akkor az volt, hogy néhány, a hetvenes éveikben járó férfit öt napra beköltöztettek egy olyan házba, melynek berendezése, de még az odabenn fogható tévéműsorok is 1959-et idézték. Ezután arra kérték őket, viselkedjenek úgy, mintha 22 évvel fiatalabbak lennének. A vizsgálatok kimutatták, hogy a kiadós nosztalgiázás után az alanyok egészségi állapota javult – beleértve a hajlékonyságot és a látást is.

Chris Salgardo, a Kiehl's elnöke a Fast Companynek elmondta, bíznak benne, hogy a videó inspirálóan hat majd mindazokra, akik megnézik, és nem mondanak le dolgokról, amelyeket szeretnének megtenni csak azért, mert elmúltak ötven-, hatvan- vagy éppen hetvenévesek. Az alig kétperces végeredményt megtekintheti a videón – megéri, szánja rá azt a kis időt! Ha pedig az Instagramon, Twitteren vagy Facebookon megosztaná a saját táncát, használja az #ActAnyAge hashtaget!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta