#ÉLETEM

Ezek az önök kedvenc fővárosi futópályái

2015. május 13., szerda 10:19 |

Pár hete írtunk arról, hogy mi  hol szeretünk a leginkább futni/kocogni , és arra voltunk kíváncsiak, önök hol teszik ugyanezt. Elképesztően sok levelet kaptunk, amit nagyon köszönünk. Ezekből a levelekből és az önök hasznos tanácsaiból állítottuk össze ezt cikket, amiben bemutatjuk, hogy önök szerint melyek Budapest kerületeinek legjobb futópályái. Íme:

 

I. kerület

 • Legtöbbet a Czakó utca melletti Budavári Sport- és Szabadidőközpontban futottam. A pályákat elvileg csak első kerületi lakosok vehetik igénybe, de december óta tőlem nem kértek lakcímkártyát. (Na, majd a cikk megjelenése után…) A pálya kiváló minőségű rekortán, nem puklis, nem kopott. A nyitvatartási idő: H.–P.: 07–20, Sz.: 08–17, V.: 09–13. Ünnepnapokon sajnos zárva van. Hossza kb. 310 méter, teljesen sík. Van öltöző és mosdó! Kulturált környezet, remek kilátás a hegyekre, meg körül ősrégi fasor a kis utcákban. Ez egyébként közvetlenül az át nem adott Rác fürdő felett van. Mellette terül el a Tabán egy meredek füves, nagyon jó aurájú parkja – jó időben itt is lehet nyújtani, vagy lépcsőzni egy nagyon hosszú, meredek lépcsőn, vagy csak ejtőzni. A parkolás megoldott, mindig van hely, de azt hiszem, fizetős.
czako foursquare samli 758163 RFCh-MyQBT1pmoDePAKnAuZ98gKPdEoRhv
Fotó: samli / Foursquare

II. kerület

pokornysportkozpont.huIMG 0205 0
Fotó: pokornysportkozpont.hu

III. kerület

 • Én a Római parton szoktam futni, a Pók utcától a Barátpatak utcáig. Ez a szakasz kb. 5 km hosszú. Jól megközelíthető bringával, kocsival, de tömegközlekedéssel sem katasztrófa. A parton van néhány helyen közkút is. Jó időben, hétvégén sokan vannak.

IV. kerület

 • Káposztásmegyeren található a Farkas-erdő, ahol erdei  futópálya van (csak földút), többféle ösvény, szintkülönbségekkel és síkban is, illetve vasgyúró edzőeszközök találhatók a nagy kör mentén. Én ezt szeretem a legjobban!

V. kerület

Még várjuk a tippeket!

VI. kerület

Még várjuk a tippeket!

VII. kerület

Még várjuk a tippeket!

VIII. kerület

 • Az Orczy Parkot tudom ajánlani: több pálya is van, erdei, illetve részben kavicsos terep.
 • Sport utca, BKV Előre SC, stadion és focipálya. Itt a füves pálya körüli salakon a futást engedik ingyen – szerintem 400-as kör –, de csak edzésidőben, tehát, ha épp van foci, vagy amerikai foci. Ha jól értettem ez azt jelenti, hogy az esti órákban van lehetőség. A kezdést nem tudom, de a zárás már olyan 21:00 óra körüli. Van lehetőség egy "retro" konditermet is igénybe venni, ez 500 Ft/alkalom. 

IX. kerület

 • A Pöttyös utca–Határ út között a József Attila lakótelepen a Nyúldomb, ami gyakorlatilag egy közösségi park – sportpályákkal, játszótérrel. Itt rekortán futópálya van. Teljesen ingyenes, emiatt sokan is vannak. Elsősorban közvetlenül ott lakóknak jó alternatíva. 300 méter körüli egy kör.

X. kerület

 • Óhegy Parki Futókör: a pálya 1400 m hosszú, közel a Gellért-hegy magasságában van, rendkívül jó vonalvezetéssel. A novemberi átadását követően jelentősen emelkedett a pályán futók száma. Van benne szintkülönbség, emelkedő, a pálya anyaga rekortán.
 • Gerely utcai pálya, ami játszótér is egyben.

XI. kerület

 • Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC). Korábban itt futottam, van egy 400 m-es többsávos futópálya a focipálya körül. Nem tudom most milyen állapotban van, ennek már lassan egy évtizede, de késő estig lehetett használni – eleinte ingyen, aztán valami havidíjért, amit a portán lehetett befizetni.
 • Bikás Park. Pontos hossza elvileg 800 m, gyakorlatilag 760 méter. A parkban szabadtéri edzőterem van, a pálya egyébként végig rekortánnal borított. Van ingyenes női, férfi és akadálymentesített mosdó, ivókút, valamint egy óriási elkerített játszótér, illetve pingpongasztalok és kosárlabdapálya. Elég népszerű a helyiek körében, sokszor, sokan vannak a pályán, de lehet szépen nyugodtan haladni, és futni a saját tempónkat, amíg a gyerek játszik, a nagyi sétál a parkban. Két kutyafuttató is van itt, külön a kis termetűeknek és külön a nagyobbaknak. A kutaknál egyszerre ihat az eb és a gazdi is, hiszen a kutyáknak egy alacsonyabb csapot alakítottak ki. Világító szökőkút, a szivárvány minden színében. Közvetlenül a négyes metró mellett. 

XII. kerület

 • TF-pálya, hivatalosan: Testnevelési Egyetem Dr. Koltai Jenő Sportközpont, Csörsz utca 2-4. Előnyei: profi, jó kemény, rugalmas rekortán, nem olyan, mint a Margit-szigeti "puding". Általában nincsenek sokan; ha valamilyen edzés van este, akkor van világítás is. Van öltöző és WC. Hátrányai: fizetős, néhány éve 200 HUF/alkalom volt, de inkább becsületkasszaként működött, úgy kellett szólni a portásoknak, hogy külsős vagyok, futni megyek be, fizetni szeretnék. Közvetlenül a BAH-csomópontnál van, a levegő nem a legjobb. 
ground 399 014
Fotó: magyarfutball.hu

XIII. kerület

Még várjuk a tippeket!

XIV. kerület

 • Postás Sportegyesület, Zuglóban, 215 forint. Amatőr és igazolt atlétákból álló, vegyes csapat vagyunk. Zuglóban edzünk. Szívesen látunk mindenkit, kezdőktől, egészen a haladó futókig. Az edzések hétköznap: este 5:30-kor, szombaton: délelőtt 9:30-kor kezdődnek a Postás pályán. Távok: 6-20 km között.
 •  Zugló, Mogyoródi úti Sportpálya (Mogyoródi út 130). Ingyenes, néptelen, lepusztult, klasszikus sportpálya volt, salakos futópályával. Jó a levegő, nincs nagy forgalom a környéken. A Rákos-patak partján kialakított bicikliúton/mellett is sokan futnak, de ott kell utcákat keresztezni. 2014 végén felújították – sajnos a futópálya  kárára –, így kb. 300 m-esre rövidült a futókör. Remélhetőleg a salakos pályát még javítják, mert itt-ott kicsit feltúrták, egyenetlen lett. Viszont az új játékokkal (bringa- és gördeszkapálya, kosárlabdapályák) sok gyereket sikerül becsalni, hétvégenként sokan vannak, nagyon jó hangulatú.
mogyoródi magyarfutball ground 225 003
Fotó: magyarfutball.hu

XV. kerület

Még várjuk a tippeket!

XVI. kerület

 • Havashalom park. (Ha jó infókat találtunk a neten, akkor ez a pálya 800 méteres. Sajnos több adatot nem sikerült róla szereznünk, önnek van? Írja meg nekünk!)
 • Ikarus Budapest Sportegyesület, fotókat is nézegethet róla. 1 alkalom 300 Ft, a havi bérlet 2000 Ft. Délután 4-től megtelik egyesületi sportolókkal, de futni akkor is lehet.
  4 előtt gyakorlatilag üres. Külsősök a külső 2 sávot használhatják.
xvi ikarusz magyarfutballground 067 001
Fotó: magyarfutball.hu

XVII. kerület

XVIII. kerület

XIX. kerület

Még várjuk a tippeket!

XX. kerület

Még várjuk a tippeket!

XXI. kerület

 • Csepel-Királyerdő, a Hollandi úttal párhuzamos frissen felújított sétáló-, kerékpározó-, kutyasétáltató- és futópálya. Frissen murvázott és erdei szakaszok a Soroksári Duna közvetlen partján. Klassz víz- és virágillat, hattyúkkal, kacsákkal. A Nádfedeles csárdától a Gubacsi hídig kb. 6 km.
 • Csepeli Soroksári-Duna-part mellett található út is remek futóút. Végig murva borítású, 5,2 km hosszú (a volt Papírgyári uszodától egészen le délig Budapest közigazgatási határáig, azaz a Horgásztanyáig), oda-vissza a klasszikus 10 km simán futható, akár este is, hisz nemrégiben készült el a közvilágítása, valamit a murvás út is tavaly lett kiszélesítve és megtisztítva a gáncsoló gyökerektől és a soha fel nem száradó pocsolyáktól. 
  (Sok helyi használja futásra, kerékpározásra. Kisgyermekes családok kedvelt kirándulóhelye, illetve szinte mindig vannak horgászok a parton. Szerintem Budapest egyik legjobb futópályája, ahol unalmas körözgetés nélkül simán lehet 10 km-t is futni. Dél-Pesten a legjobb, legtisztább levegőjű, legszebb környezetű útvonal, egyáltalán nem keresztezik autók, végig vízparton lehet futni; a Római-part déli megfelelője, csak még nincs annyi büfé (azaz sajna csak egy volt tavaly nyáron, nem tudom, hogy idén kinyit-e…)

XXII. kerület

Még várjuk a tippeket!

Melyik pálya maradt ki?

Ha még mindig nem látja kedvenc futópályáját, írjon nekünk levelet, és frissítjük vele a posztot! Pár kerület még jó tippek nélkül maradt sajnos, reméljük Budapest ezen részeire is hamarosan kapunk jó ötleteket.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta