#ÉLETEM

Budapesten jobb telelni, mint nyaralni

2015. május 10., vasárnap 11:53

Nem titok, hogy a belföldi úti célok között a főváros vezet, de természetesen máshogy és máshova foglalunk szállást télen és nyáron. Legalábbis ez derült ki a Trivago legújabb felméréséből. Részletek a hajtás után! 

A hidegebb hónapokban értelemszerűen nem vágyunk annyira a vízpartra, de azért szívesen áztatjuk magunkat. "Télen a keresések közel harmada budapesti szállásajánlatokra irányul, míg nyáron mindössze tizede. A balatoni célpontok közül Siófok mellett Balatonfüred szerepel még a nyári toplistán, míg télen a gyógyfürdőkre kíváncsiak leginkább; Hajdúszoboszló mellett, mely mindkét évszakban a 4. legkedveltebb úti cél, Hévíz és Sárvár képviseli a fürdővárosokat" - olvasható a sajtóközleményben.

belfold
Fotó: Trivago

A külföldi ajánlatoknál már jobban megoszlanak az eredmények, de nyáron vitathatatlanul Olaszország viszi a pálmát; Róma a legnépszerűbb, de két kisebb üdülőváros, Bibione és Lido di Jesolo szállásajánlatai közül is sokan szemezgetnek. Télen a nagy európai városok, Bécs, Prága és a magas árak ellenére Párizs és London is keresett úti cél.

kulfold
Fotó: Trivago

Nemcsak az úti cél más szezononként, hanem az is, hogy mennyi ideig vagyunk távol.  A téli kikapcsolódás rövidebb, ilyenkor átlagosan alig 2 napra foglalunk szállást, és 4-5 napnál többre csak nagyon kevesen utaznak a téli hónapok alatt. A nyaralás viszont átlagosan 3 napos, ami nem sok, de ilyenkor természetesen egy hétnél hosszabb időtartamra is foglalnak szállást.

kereses
Fotó: Trivago

A kutatásból az is kiderült, hogy nyáron nagyobb figyelmet fordítanak az utazók a szálláshely típusára, árára, általánosságban az oldalon található keresési feltételeket valamivel többen használják, mint télen. A legfontosabb szempont azonban mindig a szálláshely ára, az erre vonatkozó szűrőt az összes szálláskereső 12%-a használja.

Fontos a csillagok száma, vagyis a hotel kategóriája is, míg a szálláshellyel kapcsolatos vélemények, értékelések kevésbé keresettek. A négycsillagos szálláshelyek persze mindkét évszakban nagyon népszerűek. Nyáron második helyen a háromcsillagos hotelek állnak, míg télen az ötcsillagosok, ilyenkor többen keresik a felsőkategóriás szállásokat. Az apartmanhotelek, hostelek nyáron és télen is megelőzik a két-, illetve egycsillagos szállodákat.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta