Budapesten jobb telelni, mint nyaralni

Nem titok, hogy a belföldi úti célok között a főváros vezet, de természetesen máshogy és máshova foglalunk szállást télen és nyáron. Legalábbis ez derült ki a Trivago legújabb felméréséből. Részletek a hajtás után! 

A hidegebb hónapokban értelemszerűen nem vágyunk annyira a vízpartra, de azért szívesen áztatjuk magunkat. "Télen a keresések közel harmada budapesti szállásajánlatokra irányul, míg nyáron mindössze tizede. A balatoni célpontok közül Siófok mellett Balatonfüred szerepel még a nyári toplistán, míg télen a gyógyfürdőkre kíváncsiak leginkább; Hajdúszoboszló mellett, mely mindkét évszakban a 4. legkedveltebb úti cél, Hévíz és Sárvár képviseli a fürdővárosokat" - olvasható a sajtóközleményben.

belfold
Trivago

A külföldi ajánlatoknál már jobban megoszlanak az eredmények, de nyáron vitathatatlanul Olaszország viszi a pálmát; Róma a legnépszerűbb, de két kisebb üdülőváros, Bibione és Lido di Jesolo szállásajánlatai közül is sokan szemezgetnek. Télen a nagy európai városok, Bécs, Prága és a magas árak ellenére Párizs és London is keresett úti cél.

kulfold
Trivago

Nemcsak az úti cél más szezononként, hanem az is, hogy mennyi ideig vagyunk távol.  A téli kikapcsolódás rövidebb, ilyenkor átlagosan alig 2 napra foglalunk szállást, és 4-5 napnál többre csak nagyon kevesen utaznak a téli hónapok alatt. A nyaralás viszont átlagosan 3 napos, ami nem sok, de ilyenkor természetesen egy hétnél hosszabb időtartamra is foglalnak szállást.

kereses
Trivago

A kutatásból az is kiderült, hogy nyáron nagyobb figyelmet fordítanak az utazók a szálláshely típusára, árára, általánosságban az oldalon található keresési feltételeket valamivel többen használják, mint télen. A legfontosabb szempont azonban mindig a szálláshely ára, az erre vonatkozó szűrőt az összes szálláskereső 12%-a használja.

Fontos a csillagok száma, vagyis a hotel kategóriája is, míg a szálláshellyel kapcsolatos vélemények, értékelések kevésbé keresettek. A négycsillagos szálláshelyek persze mindkét évszakban nagyon népszerűek. Nyáron második helyen a háromcsillagos hotelek állnak, míg télen az ötcsillagosok, ilyenkor többen keresik a felsőkategóriás szállásokat. Az apartmanhotelek, hostelek nyáron és télen is megelőzik a két-, illetve egycsillagos szállodákat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek