Edzőteremteszt: Arnold Gym

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim, ahogy a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nemcsak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska, ahogy az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani neked, amikor azon gondolkozol, hová vegyél bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

A terem

Az Arnold Gym Buda kellemes részén, a Kolosy térnél van. Nemrég nyitott, a bejáratnál egy világos és tágas proteinbár van, ahol lehet salátákat is kapni. Emiatt rögtön azt hittem, eltévedtem, de a recepcióspultból ezt kiszúrták, segítettek betalálni a terembe. Első látogatáskor ki kell váltani egy 1000 forintos kártyát, amivel elvileg lehet időpontot foglalni. Gyakorlatilag viszont semmire nem használtam második alkalommal se, mert hülye vagyok az ilyenekhez, valami honlapon kéne valami kóddal valamit aktiválni, és engem kábé itt vesztettek el ezzel a rendszerrel, szeretem, ha valami egyszerű, mint pl. a Sugár Fitness regisztrációs rendszere. Jó pont, hogy az ezrest visszakapja az ember, ha visszaadja a kártyát, de ezt csak akkor érdemes, ha tényleg többé nem akar menni, mert valamiért a belépéshez szükség van rá.

Első alkalommal, amikor meglátogattam a termet, még zajlott valami felújítás, helyenként bontott falakat találtam, és a gépek kicsit mintha össze lettek volna zsúfolva. Mivel amúgy is nehezen ismerem ki magam elsőre, egy jó ideig keringtem, mire megtaláltam, amit kerestem, de például ferdehasazó padot annyira nem találtam, hogy le is mondtam róla (persze edzés végén rögtön szembejött). Szóval van minden, csak meg kell keresni a dolgokat. Ebben személyi edző is segíthet, a 2700 forintos díj egyáltalán nem sok. Ennek megfelelően, amikor ott jártam, több edzőt is láttam dolgozni, nagyon szimpatikusak voltak, ahogy a gyakorlatok is tetszettek (bár igyekeztem nem feltűnően lesni).

Az óra

Második alkalommal már úgy tűnt, vége a felújításnak, sokkal rendezettebb arcát mutatta a terem. Az öltözőt is könnyebb megtalálni úgy, hogy nyilak mutatják, merre keressem. A terem Facebookján olvastam több olyan kritikát, hogy a gépek piszkosak. Először, mikor ott jártam, tényleg nem találtam tisztítófolyadékot és papírt, de több kézfertőtlenítő automatát is láttam, így azt gondoltam, itt az emberek nem a gépeket takarítják, hanem a kezüket. Másodszor viszont már kibökte a szemem a folyadék és a papír is, így minden adott ahhoz, hogy mindenki áttörölje a gépeket használat előtt/után. Sőt, ballonos víz és tiszta poharak is vannak, ami nagyon szimpatikus, hiszen így nem kell 200 forintért vizet venni, mert van az ingyen is (komolyan, egészen meghatódtam).

Ami az órát illeti: csoportos órák leginkább 5 után vannak, akkor se sok (itt nézelődj!). Vagy én nem találtam meg a dolgokat sehol, mert velem párhuzamosan egy ember krav-magára jött, és a 6-os óra előtt tinilányoknak tartottak táncórát, de ezeknek nem találom a nyomát a neten (lehet, hogy erre lenne jó a kártya?). Kedden például a nagyteremben egy órát találtam, ami szerencsére tetszett is, hot iront. Pontosan kezdődött, pontosan végződött, a terem tiszta, jól szellőző, világos. Zsuzsi, az edző nem nagyon magyarázott, ami nekem helyenként hiányzott, mert nem jöttem rá, épp miért kell több súlyt felrakni vagy levenni, és nem tudtam, mire számítsak, de végül is nem volt gond, nem sérültem le, és ismét megállapíthattam, hogy túlságosan ellustultam.

Összességében az Arnold Gym szerintem jó terem (főleg a wellnessrészleg terasza, ahonnan órákon át tudnék nézelődni), jól felszerelt, kedvesek az ott dolgozók és szimpatikus a vendégkör. Jó volt a csoportos óra, és szerintem személyi edzésre is érdemes ide befizetni.

Cím: 1037 Budapest, Szépvölgyi út 15.

Honlap: www.arnoldgym.hu

Nyitvatartás: hétfőtől csütörtökig 6.00-23.00 óráig, pénteken 6.00-22.00 óráig, hétvégén 8.00-22.00 óráig

Összességében így éreztem magam: 4/5 pont

Ajánlanám ismerősöknek? Igen.

Árak: Egy napijegy 1300 forint (ha 100 percnél kevesebbet maradsz a teremben) vagy 1500 forint (korlátlan ideig maradhatsz), egy havi bérlet 13 000 forint az edzőterembe és az aerobikórákra is. A kombinált havi bérlet 17 000 forint (ezzel használhatod a kondirészt és mehetsz órára is, vagy egy nap bemehetsz 2 aerobikórára is), 3 havi kombinált bérlet 45 000 forint. A squash-pályák díjai persze teljesen mások, mindent megtalálsz ide kattintva!

L, XL, XXL méretű All You Can Move Sportpass-szal is látogatható a terem (azaz havi 10 900 forintos kártyával már elérhető)

Recepció: 5/5 pont, nagyon segítőkészek a lányok

Terem berendezése, stílusa: 4/5 pont, kicsit zsúfolt az edzőtermi rész, az emeleti részek kicsit régiesek, az egész épület zegzugos, de rendesen ki van táblázva, mi merre van.

Gépek állapota: 4/5 pont, a gépek egy része kicsit régies, de nagyon jó, hogy van CrossFit-részleg

Öltöző: 3,5/5 pont, olyan a hangulata, mint egy középiskolai öltözőnek, a szekrények belül rozsdásak

Tisztaság: 4/5 pont, a gépeket talán nem takarítják rendesen maguk után a vendégek, de a wc, a padló, a padlószőnyeg és az aerobikterem tiszta.

Parkolás: a környéken ingyenes

Szolgáltatások: van infra- és normál szaunával felszerelt, hangulatos wellnessrészleg kilátással, jól felszerelt, nagy kondirészleg, különféle kardióedzések és táncos órák, spinning, squash-termek. A bejáratnál kellemes büfé (proteinbár) működik, a teremben ballonos vizet ihatnak a vendégek ingyen.

 Extrák: személyi edzés 2700 forintért, szolárium, masszázs, kozmetika

Hirdetés
Hirdetés
 

Hozzászólnál? Facebook-oldalunkon megteheted!

Kövess minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra