#ÉLETEM

Egészséges megoldás a csokivásárlás ellen

2015. május 5., kedd 10:01

Azt már tudjuk, hogy ha éhesen megyünk bevásárolni, akkor sokkal több dolgot veszünk, mint kéne. Ám most kutatók azt is megállapították, hogy milyen rendkívül egyszerű módon akadályozhatjuk meg, hogy mindenféle transzzsírsavban és szénhidrátban csöpögő dolgot vegyünk. A megoldás az alma - írja a Daily Mail.

A vizsgálat első részében 120 vásárlónak adtak teljesen véletlenszerűen süteményt vagy almát vásárlás előtt, és voltak, akik semmit sem kaptak. Az almaevők tábora 28 százalékkal vásárolt több zöldséget és gyümölcsöt, mint azok, akik süteményt kaptak, de még azoknál is 25 százalékkal több egészséges ételt vettek, akik étkezés nélkül tértek be a boltba. A vizsgálatot végző Cornell Egyetem két kutatója, Aner Tal és  Brian Wansink szerint ez azt bizonyítja, hogy a vásárlás előtt elfogyasztott egészséges táplálék segít egészségesen élni, megfelelő döntéseket hozni. 

120271634

Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

A vizsgálat második részében a résztvevők virtuálisan vásároltak. 56-an kaptak almát vagy süteményt előtte, majd kétfajta élelmiszer közül kellett dönteniük, hogy melyiket vennék meg. Az egyik alacsony kalóriatartalmú volt, a másik magas. Na, vajon mi lett az eredmény? Igen, az, hogy akik almát ettek, egészségesebb ételeket kívántak meg.

A vizsgálat harmadik részében azt vizsgálták, hogy maga az "egészséges" jelző mennyire befolyásolja esetleg a döntéseket. A csapat egy része nem kapott semmit, a fennmaradók pedig vagy egészségesnek, vagy "gazdag, telt ízvilágúnak" titulált csokoládés tejet ihattak. Természetesen akik azt hitték, hogy egészséges csokit kapnak, egészségesebb ételeket vásároltak, mint a másik brigád.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta