Alvásban simán lenyomjuk a nyugatot

Tudjuk, hogy ha nem alszunk rendesen, azt nem csak a hangulatunk és az érzelmi intelligenciánk, de hosszú távon az egészségünk is bánja. Az alvás tehát fontos eleme az általános jól-létünknek, ezért nem árt minél többet tudni róla. És mi tudhatna többet az emberiség alvási szokásairól, mint egy erre kifejlesztett, széles körben használt telefonos alkalmazás? 

A The Sleep Cycle-t több, mint kétmillióan használják aktívan a világ 47 országában, 2014 júniusa és 2015 márciusa között tőlük gyűltek az adatok. A Daily Mail  pedig a számokból cikket írt, amiből kiderül, hogy a világ hétfőnként kel a legkorábban, ebben egyébként a dél-afrikaiak vezetnek, ők átlagosan reggel 6 után 9 perccel pattannak ki az ágyból. Az alkalmazásnak köszönhetően már tudjuk azt is, hogy az amerikaiak kedden a legmorcosabbak, de a spanyoloknak, braziloknak sincs fényes jókedve ezen a napon. A felmérésben résztvevő országok 58 százalékában szerdán alszanak a legjobban, a Közel-Keleten pedig csütörtökön alszanak a legtovább. A péntek klassz nap a kanadaiaknak, svédeknek, új-zélandiaknak és a Costa Ricán élőknek, akkor kelnek fel ugyanis a legvidámabban.  A szombat az országok 90 százalékában a lustálkodásé, az emberek ilyenkor alszanak a legtöbbet, kelnek fel legkésőbb és a legvidámabban, de persze az országok többségében (66%) a vasárnap is lazázós, legalábbis az emberek ilyenkor is szeretnek ágyban heverészni. Kivéve persze a dél-koreaiakat. Ők átlagosan csupán 5 óra 53 percet alszanak vasárnap. 

sleep cycle ios landscape graph.png
Sleep Cycle

Ami szuper hír, hogy az alkalmazás magyar felhasználói elég jól alszanak (nem úgy, mint az átlag Dívány-olvasó), az összesített alvásminőség-listában a szlovákok és a kínaiak után a harmadik helyen állunk. Az átlag magyar The Sleep Cycle felhasználó éjfél előtt egy perccel megy ágyba és reggel 7.22-kor kel, hogy ebből hogy jött ki az átlag hét óra két perces alvásidő, azt nem tudom, de  a Daily Mail ezt állítja. Legrosszabbul egyébként az írek és malájok alszanak. Szegények. El kellene olvasniuk ezt.

Oszd meg másokkal is!
Mustra