Ezentúl a csiganyáltól lesz szép

Az aloe verának leáldozott, az argánolaj zokogva a sarokba osont, a sheavaj pedig öngyilkossági szándékkal a tűzre vetette magát, mert megérkezett a csiganyál. Nem viccelünk, a csigák igazán érdekes lények, nyálkán csúsznak, hímnősek, és képesek visszaépíteni a házukat, ezek után nem meglepő, hogy ezek a kis lények azok, amelyek az új csodaszert termelik, mely feszesít, hidratál, sebeket gyógyít és ránctalanít. Ezt mind egy sajtótájékoztatón tudtuk meg, ahol a dr. Organic cég munkatársai mellett jelen volt Kovács Ági olimpikon is, akit úgy látszik sikerült leszerződtetni csiganyál tesztelőnek. 

MG 8735

A történet szerint - észrevették már, hogy minden csodaszernek van valami legendás történelmi előzménye?- a csiganyál jótékony hatását már a XVI. században felfedezte Amroise Paré francia sebész, aki a szülés utáni csíkok eltüntetésére ajánlotta a szert. Merthogy erre is jó. Állítólag. A csigák csodatulajdonságai mégis rejtve maradtak egészen 1961-ig, amikor is egy madridi onkológus, dr. Abad Iglesias rájött, hogy a csiganyál az égési sérüléseknél is bevált. Ezért aztán ezzel kezelték a csernobili megégett áldozatokat, akik ettől gyorsabban gyógyultak (már aki valamennyire is felépült utána, ugye - mondjuk szkeptikusan). Ha ez nem lenne elég, egy chilei csigafarm dolgozói észrevették, hogy jót tesz a kezüknek a csigák nyálkája, és a sebeik is gyorsabban gyógyulnak. Innen jutottunk el odáig, hogy egyre több cég dobja piacra a csigagélt tartalmazó készítményeket. Ezekben a csigától származó AHA-sav, kollagén, elasztán, allantoin, vitaminok és ásványi anyagok is vannak. 

MG 8789

Kérdésünkre, hogy mitől különlegesek ezek az anyagok - hiszen jó pár éve szinte minden kozmetikumban megtalálhatóak - azt a választ kaptuk, hogy ezek egymás hatását felerősítve hatnak egymásra, ráadásul nem laborban rakták őket össze. 

Ettől persze azonnal meglódult a fantáziánk, és sokunkat azonnal érdekelni kezdett, hogy a szerencsétlen állatok nem sérülnek-e a nyálbegyűjtés során, ugyanis ezt csak védekezéskor és izgalmi állapotban állítják elő. A válasz azonban határozott nem volt, olyannyira, hogy a cég olyan országban sem teríti a termékeit, melyben állatkísérleteket alkalmaznak. Az sajnos nem derült ki, hogy mennyi nyálka kell ahhoz, hogy bármiféle látható pozitív változást okozzon az arcbőrön, sem az, hogy ezek a termékek milyen arányban tartalmazzák a csigák kivonatát, de az biztató, hogy az arckrém összetevőinek felsorolása közt (ahol ugye, mennyiségi sorrendben vannak feltüntetve az anyagok) az aloe vera és a víz után a harmadik alkotórészként szerepel.

MG 8736

Minden szkepticizmusunk dacára el kell mondanunk, hogy ezek a termékek csak natúr összetevőkből állnak, melyek minimum 70 százalékban ráadásul biotermesztésből származnak, nincs bennük parabén, SLS, pafüm és mesterséges illatanyag se. 

Kovács Ági persze szerepének megfelelően lelkes volt, kiderült, hogy fontosak számára természetes kozmetikumok, és a kisfia is örült, hogy jó illatú krémet használ, De persze nem ő az egyetlen ismert ember, aki a csiga erejében hisz, például Katie Holmes is erre esküszik. És akkor nem is csigáznánk tovább az érdeklődést, tessék, a dolog kevésbé pozitív oldala, az ár: a csigatermékek 5000-8000 forint között elérhetőek a Müllerekben és a bioboltokban. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra