Keressük Budapest klassz futópályáit!

A szerkesztőségből többen is járunk futni, és ezt legszívesebben a szabadban tesszük – a teremben való edzést csak nagy hidegben erőltetjük. Mindenkinek megvan a kedvenc helye, ahol sportol, úgy döntöttünk, megosztjuk önökkel is, hátha akad olyan hely, amit még nem ismer. Plusz, mi is kíváncsiak vagyunk, hogy a közelünkben akad-e olyan pálya, amit nem ismerünk, ezért arra kérjük ha tud ilyet, írja meg nekünk, és az sem baj, ha fotót is tud mellékelni!  

II. kerület:

Második kerületi sporttelep

második kerület aljában található ez az eldugott sportpálya. A focipálya körül van egy 400 méteres futópálya, ahol délelőtt szinte soha nincsen senki, és délután/este is csak elvétve akad 4-5 ember. A levegő és a kilátás zseniális, ez simán kiegyenlíti a monoton körbe-körbe futást. Este 10-ig lehet használni a pályát, amit sötétben kivilágítanak, nagyon hangulatos. Bónusz: ingyen lehet használni a futópályát, van mosdó és öltözőkabin.

ground 187 011
magyarfutball.hu

Vérhalom téri futópálya

Egy játszótér és egy kisebb kosárpálya köré épült a futópálya (rekortán), ami viszonylag rövid (kb. 415 m) és autóút is van a közelben, úgyhogy ez csak amolyan félmegoldásnak lehet jó, ha éppen nincs ideje eljutni egy másik pályára. Futás közben elég idegtépő a gyerekek kerülgetése, akik éppen megközelítik vagy elhagyják a teret. Ettől függetlenül, ha csak egy kis kocogásra vágyik, és a közelben lakik, ez a legkézenfekvőbb megoldás, ez is ingyenes.

Marczibányi Sportcentrum

Marczibányi Sportcentrum a nevéből adódóan a Marczibányi téren található, 11 500 négyzetméteren, ahol nem csak futópálya, de focipálya és teniszpálya is van. Gyerekeknek van játszótér, de a fedett részen van fitneszterem és wellnessrészleg is. Természetesen ezekért fizetni kell, viszont a futópályát bárki ingyen használhatja. 

IMG 9982 marczibanyi.hu
marczibanyi.hu

Vasas Pasaréti Sportcentrum

pasaréti Vasas létesítményben amellett, hogy 400-as köröket lehet futni a műanyag rekortán pályán, van lehetőség lazításra is sportolás után az étterem teraszán. A pálya általában tele van, szóval olyanoknak ajánljuk, akiket ez nem zavar, ráadásul ez fizetős cucc, és nem is olcsó:

  • 1 alkalom – 800 Ft
  • 2 alkalom (érv. 10 nap) –  1 500 Ft
  • 10 alkalom (érv. 2 hó) –   6 800 Ft
  • 20 alkalom (érv. 4 hó) –   12 700 Ft

Konditerem- és futópálya-használat:

  • 1 alkalom –  2 200 Ft
  • 2 alkalom (érv. 10 nap) –  3 900 Ft
  • 10 alkalom (érv. 2 hó) –   19 300 Ft
pasaretsport.hu futopalya
pasaretsport.hu
 

XII. kerület:

Normafa – Erzsébet kilátó futókör

Ez erdős terep, rendkívüli levegővel, sok emelkedővel és lejtővel. A futópálya az autók számára kialakított parkolótól indul a János-hegyi Erzsébet-kilátóig. A hossza körülbelül 5 km, vannak benne meredek részek is, ahol gumi a talaj, egyébként közönséges erdei terep és persze, hogy nem kell fizetni érte. 
DSC 0672
Bődey János / Index

Városmajori futópálya

Városmajori Szabadtéri Színpad közelében található a futópálya, amely öntött gumi felhasználásával készült, 2 cm vastag ütéscsillapító réteg (SBR) és 1 cm kopóréteg (EPDM) kialakításával. A hossza 585 méter és 140 cm széles. Tökéletes választás azoknak, akik szeretnék levezetni az egész napos stresszt egy kis futással, és utána legurítanának egy üdítőt, ugyanis a közelben van az egyik legjobb kiülős hely – a Majorka

XI. kerület:

Kopaszi gáti futópálya

A Lágymányosi öbölnél található Kopaszi-gáton van a körülbelül 500 m-es gumi, rekortán futópálya. Kiváló és nyugis a környezet, és itt is van lehetőség lazításra edzés végén. Ha kocsival megy idáig, az őrzött parkolóért fizetni kell, viszont a futópálya ingyenes. Kicsit sokan vannak a pályán, de persze még mindig kevesebben, mint a Margitszigeten. Érdemes kipróbálni.

Margitszigeti futópálya

Valószínű ezt a pályát nem kell bemutatni, legalábbis azoknak nem, akik Budapesten laknak. Klassz a levegő, ahogyan a kilátás is. Délelőtt egy kicsit kihalt, de este 6 után és hétvégén nem kell attól tartania, hogy üres lesz a pálya. A futópálya (szigetkör) hossza: 5285 m, anyaga: gumi, rekortán és bárki ingyen igénybeveheti. 

Ön hol szokott futni? Írja meg nekünk, ha tud egy jó helyet, és frissítjük vele a posztot!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

 UPDATE:


  • Óhegy Park, Kőbányán, Úhegyen, a Csősztoronynál (Kőér utca/Óhegy utca) kb. 1,5km. Van benne szintkülönbség, emelkedő, rekortán
  • Gerely utcai pálya, ami játszótér is egyben
  • Bókay kerti erdei futópálya
  • Bikás Park, 11. kerület. Pontos hossza elvileg 800 méter, gyakorlatilag 760 méter. A parkban szabadtéri edzőterem van, a pálya egyéként végig rekortánnal borított. Van ingyenes női, férfi és mozgáskorlátozott mosdó, ivókút, valamint egy óriási elkerített játszótér, illetve ping-pong asztalok és kosárlabdapálya. Elég népszerű a helyiek körében, sokszor, sokan vannak a pályán, de lehet szépen nyugodtan haladni, és futni a saját kis tempónkat, amíg a gyerek játszik, a nagyi sétál a parkban. Két kutyafuttató is van itt, külön a kis termetűeknek és külön a nagyobbaknak. A kutaknál egyszerre ihat az eb és a gazda is, hiszen a kutyáknak egy alacsonyabb csapot alakítottak ki. Világító szökőkút, a szivárvány minden színben. Közvetlenül a négyes metró mellett. 
  • Csepel Kiralyerdo, a Hollandi uttal parhuzamos frissen felujitott setalo-, kerekparozo-, kutyasetaltato- es futopalya. Frissen murvazott es erdei szakaszok a Soroksari Duna kozvetlen partjan. Mennyei viz- es viragillat, hattyuk, kacsak es felmeztelen kenus fiuk:) A Nadfedeles csardatol a Gubacsi hidig kb 6 km.
  • Csepeli Soroksári-Duna-part mellett található út is remek futóút. Végig murva borítású, 5.2 km hosszú (a volt Papírgyári uszodától egészen le délig Budapest közigazgatási határáig, azaz a Horgásztanyáig), oda-vissza a klasszikus 10k simán futható, akár este is, hisz nemrégiben készült el a közvilágítása, valamit a murvás út is tavaly lett kiszélesítve és megtisztítva a gáncsoló gyökerektől és a soha fel nem száradó pocsolyáktól. 
    (Sok helyi használja futásra, kerékpározásra. Kisgyermekes családok kedvelt kiránduló helye, illetve szinte mindig vannak horgászok a parton. Szerintem Budapest egyik legjobb futópályája, ahol unalmas körözgetés nélkül simán lehet 10k-t is futni, Dél-Pesten a legjobb, legtisztább levegőjű, legszebb környezetű útvonala, egyáltalán nem keresztezik autók, végig vízparton lehet futni, a Római-part déli megfelelője, csak még nincs annyi büfé (azaz sajna csak egy volt tavaly nyáron, nem tudom, hogy idén kinyit-e...)
  • Postás futópálya Zuglóban , 215 forint
  • Budapest 17.kerület, Merzse mocsár. Nem futópálya, de rengetegen járnak ide futni.
  • BEAC (11.ker.). Korábban itt futottam, van egy 400m-es többsávos futópálya a foci pálya körül. Nem tudom most milyen állapotban van, ennek már lassan egy évtizede, de késő esetig lehetett használni eleinte ingyen, aztán valami havidíjért, amit a portán lehetett megvenni.
    Hogy most működik-e nem tudom, elköltöztem a környékről, de igazi élmény volt sportolókkal együtt "edzeni", futni
  • X. kerületi Óhegy Parki Futókört, a pálya 1400 m hosszú, közel a Gellért-hegy magasságában van. Rendkívül jó vonalvezetéssel. Novemberi átadását követően jelentősen emelkedett a pályán futók száma.
  • Az Orcy kertet tudom ajánlani.Több pálya is van, erdei illetve részben kavicsos terep.
  • 16. kerület, Havashalom park.
  • II. kerület, Hidegkút, Rákóczi utca, Pokorny József Sportközpont. A futópálya kb. 350m, ingyenes.
  • Az első kerületi Czakó utcai futópálya fekvése mindent ver nappal, meg este is, nézzétek meg és gyakorlatilag ingyenes. (Utána fogunk járni mit jelent az, hogy „gyakorlatilag ingyenes”.)
 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek