Így néz ki egy fitt test valójában

Ha fitt testről van szó, a legtöbb embernek kizárólag a kockás has és a dagadó izmok jutnak eszébe – pláne úgy, hogy már az Instagramon is egyre több edzős fotó jön szembe. Pedig sokan nem tudják, hogy a különböző pózokkal és fényekkel mennyit lehet javítani vagy rontani egy képen. Ezt elégelte meg az Imgur közösségi fotómegosztó SomewhereUnderWater nevű felhasználója és Reality check (magyarul kb. Ez a valóság) címmel posztolt egy fotót, amelyen 4 különböző testtartásban látható. Célja pedig nem más, minthogy felnyissa az "inspirációs" profilokat szinte vakon követő fiatalok szemét, hogy sajnos nem mindig valós az, amit a közösségi médiában látnak.

"Nem vagyunk Barbie-babák. Hús-vér emberek vagyunk. A montázs mindegyik részletén az én testem szerepel. Keményen dolgoztam azért, hogy így nézzen ki és büszke vagyok rá" – írja a kép alatt. "Manapság az ismerőseink az arcunkba tolják életük legtökéletesebb pillanatait. Néha jó látni valami életszerűbbet is, így a saját magunkkal szembeni elvárásaink is valósak lesznek. Tök mindegy, milyen a tested, légy rá büszke és szeresd" – teszi hozzá.

Csupán pózoktól függ, hogy valaki fittnek vagy súlyfelesleggel küzdőnek tűnik.
Csupán pózoktól függ, hogy valaki fittnek vagy súlyfelesleggel küzdőnek tűnik.Imgur / SomewhereUnderWater

A blogger azt is elárulja, neki is sokáig irreális elvárásai voltak magával szemben, míg nagyjából egy évvel ezelőtt egy hasonló posztba futott bele, neki ez segített eloszlatni a saját testével szemben állított túl magas elvárásokat, és rávilágított arra, hogy még az egészséges emberek is küzdenek testképzavarral. "Tiszteljük a testünket, mutassunk irányába kedvességet és megbocsátást. Segítsünk neki a lehető legjobb formáját elérni pozitív gondolatokkal. Mindenkinek vannak kínos pillanatai – így nem csak saját magunkkal kell kedvesnek lennünk, de másokkal szemben is" – zárja sorait.

Abszolút példaértékűnek tartjuk ezt a posztot, mert ha csak egyvalakinek segít változtatni a szemléletén, megérte. Ha pedig férfiként lenne szüksége egy kis bátorításra, ide kattintva megnézheti azt is, hogy milyen egy normális testalkatú pasi.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra