#ÉLETEM

Az íróasztalánál ülve nem élhet túl egy zombitámadást

2015. március 30., hétfő 19:35

Zombi tematikájú videójátékkal állítaná fel az íróasztalok mögül a hivatali dolgozókat Mike Tinney, a Fitness Interactive Experience (FIX) alapítója, aki ezzel a céges wellness hétvégét helyettesítő interaktív programmal szeretne javítani a munkavállalók egészségén és a munkatársak közötti kapcsolaton – írja a designtaxi.com a „Step Ahead: Zombies” névre keresztelt játékról.

A szórakoztatónak ígérkező program játékszabályai szerint az irodistáknak csapatokat kell alkotniuk és egymással versenyezniük, végül pedig egy biztonságos menedékbe kell húzódniuk, hogy túléljék a zombijárványt. A telefonon, tableten és asztali gépen is elérhető csapatjáték a készítők állítása szerint hamarosan Alien témájú újdonságokkal is bővül majd.

1
Fotó: astepaheadchallenge.com

„Ha valaki óránként egyszer mozog, akkor azzal 15-25 százalékkal csökkenti a krónikus betegségek kockázatát. A wellness portálok hírleveleire való feliratkozás még nem számít edzésnek. A vállalati wellness egy olyan terület, ami megérett az újÍtásra. Mivel az egészségügyi költségek emelkedtek, a vállalatok elkezdték keresni a módját, hogy hogyan tegyék költséghatékonyan egészségessé az alkalmazottaikat. A legtöbb ember nem akar leizzadni a munkahelyén, de valamilyen módon mégis meg kellene reformálni ezt a mélyen gyökerező irodai renyheséget” – mondta Tinney, aki hisz benne, hogy ezeknek a függőséget okozó játékoknak a vonzerejét az emberek megmozgatására is fel lehet használni.

2
Fotó: astepaheadchallenge.com

A leleményes üzletember egyébként korábban a szupernépszerű multiplayer játék cég, az Eve Online ügyvezető volt, de látva a több milliárd dolláros egészségügyi ágazat lehetőségeit, három évvel ezelőtt otthagyta jól fizető állását és létrehozta saját wellness platformját. Ez kezdetben ugyanazokkal a funkciókkal bírt, mint a versenytársak oldalai: a felhasználóknak be kellett jelentkezniük a honlapon, ahol különböző egészségügyi adatokat követhettek nyomon: mit ettek ebédre, mekkora távolságot gyalogoltak, de akár a legfelkapottabb fitness oktatókkal is összekötötték a felhasználókat, akik óránként kaptak valamilyen feladatot a programtól, melynek az volt a célja, hogy felálljanak a helyükről és mozogjanak. A zombi invázió mindenesetre úgy tűnik, hogy bevált, hiszen a cég olyan nagyválllalatokat tudhat az ügyfélkörében, mint a Coca-Cola, az Ernst & Young, vagy a Cigna.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta