#ÉLETEM

Két pohár bor után a legvonzóbb

2015. március 21., szombat 13:19

Azt eddig is tudtuk, hogy ha kellő alkoholt fogyasztunk, sokkal vonzóbbnak tartjuk a potenciális partnereinket, de vajon mi van a fordított helyzettel: nekünk mennyit kell innunk ahhoz, hogy kívánatosabbnak tűnjünk? Megnyugodhat, oxfordi kutatók nemrég ezt is vizsgálták.

Az Alcohol and Alcoholism kiadványban megjelent tanulmány szerint kutatók heteroszexuális egyetemi hallgatókat toboroztak, és három fotót készítettek róluk semleges arckifejezéssel: egyet józan állapotukban, egyet 2,5 deci 14%-os bor elfogyasztása után, egyet pedig azután, hogy 5 decit ittak belőle. Az elkészült képeket 104 szintén heteroszexuális és józan önkéntesnek mutatták meg, nekik pedig pontozni kellett az ellenkező nemű illető kisugárzáságát és azt, hogy mennyire vonzó. Kíváncsi, melyik nyert? A második alkalommal készített fotó! Az ok pedig egyszerű.

174596515
Fotó: Andrew Burton / Europress / Getty

A visszafogott mennyiségű alkohol egyrészt tágítja a véredényeket, ami egészséges arcszínt kölcsönöz, másrészt pedig az izomlazító hatásnak köszönhetően sokkal természetesebbek lesznek az arcvonásai tőle - írja a Refinery29. Persze az, hogy ki viszi önt haza, nem csak ettől függ majd.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta